Αναγνώστες, Φίλοι και Περαστικοί

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009

Ο Μαγικός Αυλός στο Μετρό

Die Zauberflöte in der U-Bahn

….κάτω από τη γη και κοντά στην έδρα της Καγκελαρίας :
Πεντακάθαρος βρίσκεται ο σταθμός του μετρό, αμεταχείριστα
τα παγκάκια και τα αυτόματα εκδοτήρια εισιτηρίων στέκονται μοναχικά, σβηστά, τυλιγμένα ακόμα μέσα στις ζελατίνες τους….
Το φως που περνά μέσα από τον τρούλο της σκεπής χρωματίζει όλο το χώρο με μυστήριο.
Το βράδυ όμως ο σταθμός του μετρό (Bundestag) ξυπνά λουσμένος στο φως κάτω από τους ήχους της πασίγνωστης οβερτούρας που μας διηγείται την παλιά ιστορία του :
ΜΑΓΙΚΟΥ ΑΥΛΟΥ του ΜΟΤΖΑΡΤ
Μια πραγματικά θαυμάσια παράσταση.








Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βερολίνου

Δεινόσαυροι



Παλαιολιθικό ιππάριο Σάμου (περιοχή Μυτιληνιών)


Αμμωνίτες


Homo sapiens (26.000 χρ. )

Γλυπτά της εποχής του Homo sapiens



Το μπλε πέτρωμα είναι σερπιερίτης από το Λαύριο.



Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009

Εθνολογικό Μουσείο στο Dahlem



















Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009

ΣΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ??






Μεταφράζω ένα κείμενο που βρήκα από τη γερμανική αστυνομία.

Η γερμανική αστυνομία πληροφορεί για τη δυνατότητα που έχουν όλα τα κινητά να εμφανίσουν στην οθόνη τους το μοναδικό αριθμό ταυτοποίησής τους (serial number) έτσι ώστε σε περίπτωση κλοπής να μπορεί ο ιδιοκτήτης του κινητού να το θέσει εκτός λειτουργίας μέσω της κατασκευαστικής εταιρείας, την οποία θα πρέπει να ειδοποιήσει δίνοντας τον αριθμό ταυτοποίησης και δηλώνοντας ότι θέλει την απενεργοποίηση του τηλεφώνου.
(Αυτό μπορεί να γίνει, ακόμη κι αν ο κλέφτης χρησιμοποιήσει άλλη κάρτα sim).

Για να μάθει κανείς αυτόν τον αριθμό του κινητού του, πρέπει να πληκτρολογήσει τα παρακάτω:
*#06#

Αφού εμφανιστεί ο αριθμός ταυτοποίησης, τον σημειώνει, για να τον έχει σε περίπτωση κλοπής του κινητού του τηλεφώνου.
Αυτή η διαδικασία δε θα φέρει, βέβαια, πίσω το κλεμμένο κινητό αλλά θα δώσει τουλάχιστον την ικανοποίηση ότι ούτε ο κλέφτης θα μπορέσει να το χαρεί!



Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009



Lactarius deliciosus

(επιστημονικό όνομα)


Αφιερωμένο στον καλό φίλο , Γιώργο Χ.


Στα γερμανικά το λένε Edelreizker (Πολύτιμος κοκκινογαλακτίτης)
Στα Σαμιώτικα το λέμε Μανίτα κουμαρένια.
Όπως και να το λένε πάντως έχει απίθανη γεύση,είτε τηγανητό ή ψητό ή ακόμα με σάλτσα σαν συνοδευτικό ή σαν σούπα...
Στη Σάμο όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες (βροχές και λιακάδες)φυτρώνει σχεδόν παντού,προτιμά εδάφη ουδέτερα ή ασβεστολιθικά.
Λείπω πολλά χρόνια στο εξωτερικό και σπάνια είχα την τύχη να βρεθώ χειμώνα στην Σάμο, για να τα απολαύσω....
Φέτος το Σεπτέμβρη και εντελώς τυχαία είδα να τα πουλάνε σε πάγκο της λαικής εδώ στη Γερμανία!!!!!!!
Τρελάθηκα, τα αγόρασα ολα (δεν ήταν και πολλά) και παρήγγειλα όσα μπορούσα για τις επόμενες εβδομάδες.....
Έχω ένα καλό φίλο στη Σάμο και κάνουμε σύχνα ο ένας στον άλλο πλακίτσες, έτσι προέκυψε το παρακάτω φωτογραφικό θέμα:
ΜΑΝIΤΆΡΙΑ ΓΛΑΣΤΡΑΣ!!!!!!!















Όπως καταλάβατε τα "φύτεψα" μόνο και μόνο για να του δείξω πως εδώ εμείς τρώμε τα μανiτάρια μας έτσι εύκολα, χωρίς να τρέχουμε και να κοπιάζουμε στα βουνά.
Εξάλλου του υποσχέθηκα μόλις βρω σπόρο να τον φέρω στην Σάμο να κανουμε παρέα Bussiness!!!!!!

Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2009

Τσιπούρες χιονισμένες!!!!




Μια και το επιβάλλει και ο καιρός,
εφτιαξα μια συνταγή που είναι νοστιμότατη αλλά και που ταιριάζει στο χιονισμένο τοπίο γύρω μας...






Την είχα πρωτοδεί σ' ένα εστιατόριο στη Σμύρνη, μετά σ' ένα ιταλικό εστιατόριο και τελικά μετά από πολλούς πειραματισμούς, τα κατάφερα...


Οι τσιπούρες είναι σαμιώτικες (φυσικά) - βρήκα μια άκρη και παίρνω ψάρια έστω και ιχθυοτροφείου, ελληνικά.

Λοιπόν, μετά από το καθάρισμα και με ένα πινελάκι περνάω τα ψάρια με ασπράδι αυγού, για να κολλάει το αλάτι.









Αφού σκεπάσουμε τα ψάρια καλά με το αλάτι, τα βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Συνοδέυουμε τα ψάρια με ένα ταψάκι λαχανικά, πατατούλες, καρότα, σελινόριζα κτλ. και με βραστά μπρόκολα.





















Λαδάκι από την Κρήτη από το Μοναστήρι Τοπλού! (το μοναστήρι να ' ναι καλά!)








Και για μετά....τρεις επλογές....Τσιπουράκι Δράμας.. ουζάκι Σαμιώτικο


και από κρασάκι....έστω chardonay Kορσικής....τις Σάμαινες τις ήπιαμε προ πολλού.......










Η Συνταγή αφιερώνεται στον συμπατριώτη


Γιώργο Βαρβάκη


που έχει κοπιάσει να φτιάξει ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο συνταγών.





Καλή όρεξη.

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009

Χειμώνας



Στην αυλή του σχολείου








Αποκριάτικη διακόσμηση στην τάξη





Βαρύς ο χειμώνας...