Αναγνώστες, Φίλοι και Περαστικοί

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

Κατασκεύες για το Πάσχα - Πασχαλινά αυγά


Στη Γερμανία είναι πολύ συνηθισμένο να αδειάζονται πρώτα τα αυγά και μετά από ένα πλύσιμο να βάφονται και να κρεμιούνται πάνω σε μπουμπουκιασμένα κλαδάκια σε βάζο ή σε κλαδιά στο κήπο.


Πώς αδειάζονται τα αυγά;Θα χρειαστείτε χοντρές καρφίτσες η πολύ ψιλά καρφάκια, για να κάνετε δυο τρύπες μια λεπτή και μια λίγο μεγαλύτερη στα δυο άκρα του αυγού. Φυσώντας με δύναμη από τη λεπτή πλευρά αδειάζουμε το αυγό. Είναι λίγο δύσκολο στην αρχή, αλλά με λίγη εξάσκηση θα τα καταφέρετε.

Εναλλακτική λύση είναι η πράσινη φυσούνα της φωτογραφίας. Βάζοντας το ένα ακρο στη μια τρύπα του αυγού και πρεσάροντας αέρα πετυχαίνουμε το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς κόπο.Πρόταση: Για να ζωγραφίσετε με ευκολία τ΄ αυγά χωρίς να λερώνετε τα χέρια σας μπορείτε να βάλετε μια οδοντογλυφίδα στη μια τρύπα και να τα κρατάτε έτσι.


Στην προηγούμενη ανάρτηση ανέφερα και τρόπους ζωγραφικής με χρωματιστούς μαρκαδόρους.

Μια ιδέα είναι τα κοτοπουλάκια των παρακάτω φωτογραφιών, μαζί με ένα πατρόν για περισσότερη ευκολία στο σχέδιο.΄Αλλες εύκολες ιδέες είναι οι παρακάτω πάλι με μαρκαδόρους είτε τις γνωστής μάρκας είτε όπως είπαμε με μόνιμους (permanent).Για να κρεμάστε τ΄ αυγά αρκεί λεπτή κλωστούλα που στην άκρη της έχουμε δέσει ένα κομματάκι οδοντογλυφίδα. Βάζουμε το ξυλάκι στην μεγαλύτερη τρύπα του αυγού κάθετα και τραβώντας το απάλα αυτό οριζοντιώνεται, μαγκώνει και σταθεροποιείται. Αν θέλετε να γίνει πιο όμορφο, αντικαταστείστε την κλωστούλα με χρωματιστή κορδελίτσα.
Στο τέλος και μετά από μια διασκεδαστική μέρα το αποτέλεσμα θα πρέπει να φαίνεται κάπως έτσι :


…και τι θα κάνετε το περιεχόμενο των αυγών που αδειάσατε;


Η απάντηση με μια συνταγούλα σε επόμενη ανάρτηση….

11 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πολύ όμορφο, πολύ εντυπωσιακό!
Λέω να το επιχειρήσω!
Καλό απόγευμα!!

Λίλα είπε...

Kαταπληκτικό είναι και δείχνει και σχετικά εύκολο!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ.ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΤΑ ΑΥΓΑ!!!!
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

All those eggsssssss....

Ξανθή είπε...

Και του χρόνου!!!!
Πολύ εντυπωσιακό το αυγοδεντράκι σας!!!

Betty's Cuisine είπε...

Πολύ όμορφα!
Το δεντράκι εντυπωσιακότατο!
Και του χρόνου!

Vicky είπε...

Όταν ήμουν μικρή, υπήρχε ένα περιοδικό - Το ρόδι. Εκεί είχα δει αυτή τη τεχνική και είχα εντυπωσιαστεί!!! Κατάφερα να πείσω την μητέρα μου και τα φτιάξαμε! Τώρα νομίζω ήρθε η σειρά μου να τα φτιάξω με τον γιό μου...... Σ ευχαριστώ που μου τα θύμισες!!!!

kiki είπε...

Τι όμορφα που είναι!!! Ωραίες ιδέες!

Mariela είπε...

Πάρα πολύ μου αρέσει το δέντρο σας!!!!

Asteri είπε...

Πολύ όμορφα, μπράβο σου

Καλημέρα

olivetreegirl είπε...

Πολύ ωραίες αναρτήσεις και αυτή αλλά και η προηγούμενη. Ευχαριστούμε πολύ για τις ωραίες ιδέες αλλά και για τις οδηγίες!!!