Αναγνώστες, Φίλοι και Περαστικοί

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ρεβιθοκεφτέδες απ΄ τσ΄ Μυτιλνί ! ! !

Δηλαδή από τους Μυτιληνιούς της Σάμου!!!


IMG_0078-tile



Ρεβιθοκεφτέδες

Θα χρειαστείτε

250 γρ. ρεβίθια
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
2 πράσινα κρεμμυδάκια
Άνηθο, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι 3-4 κουταλιές σούπας

IMG_0080-tile
Εκτέλεση

Αφήνουμε τα ρεβίθια αποβραδίς να μουλιάσουν σε νερό.
Για να φτιάξουμε το μίγμα, ρίχνουμε στο μπλέντερ αναλογικά ρεβίθια και κρεμμύδια σιγά σιγά έτσι ώστε να αλεστούν ομοιόμορφα. Μπορείτε, αν θέλετε, να μην τα αλέσετε εντελώς αλλά να αφήσετε μικρά κομμάτια. Προοδευτικά κι ενώ αλέθονται στο μπλέντερ, προσθέτετε τα πράσινα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το δυόσμο. Βάζετε το μίγμα σε ένα μπωλ, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνετε προσεκτικά το αλεύρι έτσι ώστε το μίγμα να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.

IMG_0084-tile

Ζεσταίνετε λάδι στο τηγάνι μέχρι να κάψει ελαφρά και προσθέτετε προσεκτικά το μίγμα με ένα μεγάλο κουτάλι. Τηγανίζετε για 3 περίπου λεπτά την κάθε πλευρά. Βγάζοντας τους ρεβιθοκεφτέδες από το τηγάνι τους τοποθετείτε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Αν δε νηστεύετε, οι ρεβιθοκεφτέδες συνοδεύονται περίφημα με ένα δροσερό τζατζίκι.

9 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΠΙΟ ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ,ΠΙΟ ΓΕΡΑ ΑΠΟ ΑΒΓΑ,ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΑ ΑΠΟ ΑΡΝΙΑ :)))))

Betty's Cuisine είπε...

Ωπα! τέλειος μεζές!

βάζω το ουζάκι, βάζεις τα ρεβυθοκεφτεδάκια;

Vassilis είπε...

Μμμ, μύρισε το blog άνηθο και κρεμμυδάκι :)

Ξανθή είπε...

Νάσαι καλά που μας τους θύμησες αλλά κι η ντοπιολαλιά εξαιρετική!!!

Ελιά Μαϊστρα είπε...

θα μπιρδέψουμι τ'Μυτιλίν'καμιά ώρα μι τσ'Μυτιληνιοί!
:))))) Μοσχομύρισαν!!!!
φιλιά

Benikos place είπε...

@ ελιτσα
Xaxaxaxa κι μεις οι Μυτιλνοί απ τι Μυτιλίν' είμαστι !!!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Καλή ιδέα...

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Mariela είπε...

καλό Πάσχα να έχετε...
μπορεί να την δοκιμάσω τη συνταγούλα σας...
μια θεία μου που έχει κάποια ρίζα από τη Νίσυρο τα λέει ΅πιτιά΅...

BLUEPRINTS είπε...

σπουδαίος μεζές, τον έχω δοκιμάσει, να περάσετε ένα όμορφο Πάσχα εύχομαι