Αναγνώστες, Φίλοι και Περαστικοί

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Μήλα ψητά γεμισμένα με αμυγδαλόπαστα



IMG_0248

Το μήλο της εικόνας, που βλέπετε, το δοκίμασα λίγο πριν τις φετινές γιορτές σε ένα γερμανικό εστιατόριο.
Ένα πολύ νόστιμο και γιορτινό επιδόρπιο που φτιάχνεται πάρα πολύ γρήγορα κι εύκολα .


IMG_0614

Τα υλικά μας

6-8 μήλα - όλα τα είδη κάνουν
200γρ αμυγδαλόπαστα
λίγο αμύγδαλο φιλέ
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Για τη σως

200 γρ γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά
Μια κουταλιά της σούπας νεσεστέ
Μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες


IMG_0618



Παρασκευή
Πλένουμε τα μήλα, κόβουμε φέτα το πάνω μέρος με το κοτσανάκι και τρυπάμε το εσωτερικό με το κατάλληλο εργαλείο ή με ένα μαχαίρι, για να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.
Γεμίζουμε πιέζοντας καλά την αμυγδαλόπαστα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά ανάλογα με το είδος και το μέγεθος των μήλων.

Παράλληλα ετοιμάζουμε την σως βανίλιας, βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά και διαλύουμε το νεσεστέ και την άχνη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά λίγο, πριν βράσει ,προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατώνουμε μέχρι να δέσει.

Σερβίρουμε, όπως στη πρώτη φωτογραφία με αμύγδαλο φιλέ και ζάχαρη άχνη.



IMG_0615





Σήμερα το μπλογκ μας γίνεται 2 χρονών. Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας στη "βολτίτσα" μας. Κερνάμε γλυκάκι λοιπόν!

4 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ενας διαφορετικός και πολύ ενδιαφέρων τρόπος να απολαύσουμε τα ψητά μήλα!
Ευχαριστούμε για την νόστιμη συνταγή!

VAD είπε...

Μόνο δύο;Εκατόν δύο μα γινει!:))
Χρόνια Πολλά,συν-ξενιτεμενα αδέρφια...

Maria B. είπε...

πολύ ωραία η πρόταση ! φανταζομαι ότι θα είναι νοστιμότατα !!!

καλημέρα και καλή βδομάδα

mia maria είπε...

Πολύ πρωτότυπο το γλυκάκι σας και εμφανίσιμο!
Να τα χιλιάσει το πανέμορφο μπλογκ σας:)