Αναγνώστες, Φίλοι και Περαστικοί

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Μια αμαρτία για το Χρήστο !! Κις λοραίν (quiche lorraine)

Αφιερωμένο στο φίλο μας Χρήστο.


IMG_0451




Ο Χρήστος, φίλος παλιός από το δημοτικό, ζει στη Σάμο και τα καλοκαίρια
λειτουργεί μια καφετερία στο πιο τουριστικό μέρος του νησιού, το Πυθαγόρειο.

Για τον ΖΕΦΥΡΟ είχα κάνει μια ωραία ανάρτηση πέρσι παρουσιάζοντας τις απίθανες
κρέπες του Χρήστου.(κάντε κλικ εδώ)

Φέτος επιστρέφω με μια πρόταση για τον Χρήστο μια και πάντα ψάχνει να φτιάξει ό,τι καλύτερο αλλά και πρωτότυπο για τους επισκέπτες και πελάτες του.

Πρόκειται για μια παραλλαγή της γνωστής τάρτας Κιςς λοραίν (quiche lorraine) που άλλαξα
και προσάρμοσα στα δικά μας γευστικά γούστα.

IMG_0412-tile



Υλικά για τη ζύμη

6 μερίδες σε ταψί pyrex

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
125 γρ μαργαρίνη
Μισό ποτήρι 80 ml κρύο νερό.

IMG_0418-tile

Υλικά για τη γέμιση

3 τυριά από 100 γρ περίπου ανάλογα τα γούστα σας.
Εμείς βάλαμε 100γρ γκούντα light, 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα,150 γρ μοτζαρέλα 40% λιπαρά.

100 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
100γρ φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
50 γρ πιπεριές τρίχρωμες ψιλοκομμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
μια πρέζα μάραθο η άνηθο
και αν αντέχετε λίγη καυτερή πιπεριά (τσούσκα)
3 αυγά
100γρ κρέμμα γάλακτος light
και λίγο γάλα 50 ml

IMG_0427-tile



Το βασικότερο μέρος της συνταγής είναι το ζυμάρι, το τρίψιμο της μαργαρίνης με το αλεύρι ,το ζύμωμα με κρύο νερό και τελικά η φύλαξή του για 45 περίπου λεπτά στο ψυγείο.

Τα κρεμμυδάκια, το μπέικον και τα μανιτάρια τα τσιγάρισα ελαφρά, για να πιουν τα υγρά τους.

Στη συνέχεια το στόλισμα του ταψιού με τα υλικά μας και βουρρρρ για ψήσιμο στους 180° με 200° βαθμούς συνδυασμός αέρα με ψήσιμο από κάτω.

IMG_0433-tile


Χρήστο, καλή επιτυχία !!! θα ΄ρθώ να το δοκιμάσω!!!

6 σχόλια:

big mama είπε...

Καλοκαιρινή κις λορέν! Ότι πρέπει! Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!

Ξανθή είπε...

Πεινάω!!!!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑ:))))
ΤΕΛΕΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!!

Artanis είπε...

Το λατρεύω το κις λορέν...
Ωραία εκτέλεση αυτή, αλλά την καυτερή πιπεριά δεν την αντέχω!
Καλημέρα από ΝΖ, καλό μήνα...

Pepe είπε...

γειά σου Benikos

καλημέρα είπε...

Γεια παιδια!
Τυχερός ο Χρήστος που εχει εσας φίλους, και...αχ, ακόμα πιο τυχεροί όσοι εφαγαν αυτή τη νοστιμιά!