Ο Σπύρος Κ. παλιός γείτονας από τα παιδικά μας χρόνια και συν-παπαδάκι στην εκκλησία της γειτονιάς μας...σήμερα είναι πλανόδιος ψαράς στα χωριά της περιοχής που ζούμε.
Πάντα με το χαμόγελο και με το πείραγμα στο στόμα κατά πως ταιριάζει στον καθένα μας αν τύχει να τον συναντήσουμε στο δρόμο πρωινή ώρα που κάνει τη γύρα του, για να πουλήσει τα ψάρια...
Τον πέτυχα προχτές στη Χώρα, ενώ οδηγούσα με τη μηχανή άκουσα μια μπάσα ΄καλημέρα΄ πίσω μου βγαλμένη από το μεγάφωνο του αυτοκινήτου του Σπύρου.
Σταμάτησα στην άκρη του δρόμου και κατέβηκα να δω την ψαριά της ημέρας...
Αυτά είναι από ιχθυοτροφείο, αυτά από Μαρόκο, πάρε αυτά εδώ και θα με θυμηθείς...τι είναι αυτά; Γαύρος Λεριός, τι ; Λεριός; ναι δεν τον ξέρεις; όχι, πάρε και θα ξετρελαθείς. Τα πήρα όλα κάπου ενάμισι κιλό.
Τα φιλετάρησα όπως σας δείχνω παραπάνω, πάστωσα τα μισά σε αλάτι και μετά σε λάδι και ξύδι και τα υπόλοιπα τα έφτιαξα μαρινάτα καταπώς έκανε η μάνα μου τα σαφρίδια .
Έβαλα ελαιόλαδο στο τηγάνι με δύο κλωναράκια δεντρολίβανο να ζεσταθεί, όχι να κάψει!
Συμπλήρωσα με τον χυμό δύο λεμονιών και με δύο κουταλιές αλεύρι αραιωμένο σε μια κούπα κρύο νερό για να μη σβωλιάσει, πρόσθεσα ρίγανη, θυμάρι και αλατοπίπερο και τ ΄άφησα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
και τελειώνοντας συμπλήρωσα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό...
Ο τέλειος ψαρομεζές!
Στην υγεία σου Σπύρο!
Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου – Προήχθη σε Πύραρχο ο Διοικητής της Γεώργιος
Μιαούλης
-
Φωτό: samostoday.grΣύμφωνα με τις κρίσεις που πραγματοποιούνται στο
Πυροσβεστικό Σώμα, ανακοινώθηκε η προαγωγή στον βαθμό του Πυράρχου, του
μέχρι σήμερα Α...
Πριν από 5 ώρες
8 σχόλια:
Αριστος ψαρομεζές μεν,αλλά δεν είδα το τσιπουρο:)
Καλημέρααα....
Καλημέρα στη Σάμο! Ψηφίζω γαύρο με όνομα ή χωρίς, όπως και να είναι μαγειρεμένος ή παστός ή μαρινάτος. Τη δική σου εκδοχή δεν την ήξερα και είναι ενδιαφέρουσα. Τέλειος μεζές.
Πάντως σήμερα είχαμε συντονιστεί δε ψαροκατάσταση!
Καλημέρα και φιλιά σε όλους!!!
Τέτοιο γαύρο θέλω κι εγώ!!!
Oι ψαροσυνταγές είναι η αδυναμία μου, αλλά τόσο φρέσκο γαύρο και τόσο τροφαντό δεν βρίσκουμε!
Και εμείς έχουμε καλά ψάρια στην Ανταρκτική αλλά σαν κι αυτό δεν έχω ξαναδεί!
Toν γαύρο έτσι δεν τον έχω φτιάξει ποτέ, αλλά αν κρίνω από την φωτο πρέπει να ναι σούπερ μεζές , θα τον κάνω οπωσδήποτε !!
Μα καλά , εσύ ήρθες πριν ένα μήνα από τα Βόρεια (χαχαχα) και θα μας βάλεις τα γυαλιά στη μαγειρική , με τους απίστευτους μεζέδες σου ??
Να σαστε καλά , φιλιά
Το μονοπάτι με έβγαλε όμορφο μέρος γεμάτο ομορφιές,καλώς σε βρήκα!!!
Θεϊκός! Είναι φανερό, ότι απολαμβάνετε τα καλά του τόπου σας! Πάντα τέτοια!
Δημοσίευση σχολίου