Αναγνώστες, Φίλοι και Περαστικοί

Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2009

Τσιπούρες χιονισμένες!!!!




Μια και το επιβάλλει και ο καιρός,
εφτιαξα μια συνταγή που είναι νοστιμότατη αλλά και που ταιριάζει στο χιονισμένο τοπίο γύρω μας...






Την είχα πρωτοδεί σ' ένα εστιατόριο στη Σμύρνη, μετά σ' ένα ιταλικό εστιατόριο και τελικά μετά από πολλούς πειραματισμούς, τα κατάφερα...


Οι τσιπούρες είναι σαμιώτικες (φυσικά) - βρήκα μια άκρη και παίρνω ψάρια έστω και ιχθυοτροφείου, ελληνικά.

Λοιπόν, μετά από το καθάρισμα και με ένα πινελάκι περνάω τα ψάρια με ασπράδι αυγού, για να κολλάει το αλάτι.









Αφού σκεπάσουμε τα ψάρια καλά με το αλάτι, τα βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Συνοδέυουμε τα ψάρια με ένα ταψάκι λαχανικά, πατατούλες, καρότα, σελινόριζα κτλ. και με βραστά μπρόκολα.





















Λαδάκι από την Κρήτη από το Μοναστήρι Τοπλού! (το μοναστήρι να ' ναι καλά!)








Και για μετά....τρεις επλογές....Τσιπουράκι Δράμας.. ουζάκι Σαμιώτικο


και από κρασάκι....έστω chardonay Kορσικής....τις Σάμαινες τις ήπιαμε προ πολλού.......










Η Συνταγή αφιερώνεται στον συμπατριώτη


Γιώργο Βαρβάκη


που έχει κοπιάσει να φτιάξει ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο συνταγών.





Καλή όρεξη.

2 σχόλια:

gvarvakis είπε...

Καλησπέρα Νικόλα!!
Βλέπω μπήκες φορτσάτος στις "νέες τεχνολογίες"!! Μόλις πριν από λίγο μπόρεσα να κάνω μια μικρή βόλτα και βλέποντας την αφιέρωση τρελάθηκα :) Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Να είσαι καλά φίλε μου. Καλωσόρισες στην παρέα μας.

Benikos place είπε...

Γιώργο,αύτη την αφιέρωση σου την χρωστώ εδώ και 2 χρόνια, άπο τότε που κατέβασα το βιβλίο σου και το τύπωσα.
Νασαι καλά.