Αναγνώστες, Φίλοι και Περαστικοί

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009



Lactarius deliciosus

(επιστημονικό όνομα)


Αφιερωμένο στον καλό φίλο , Γιώργο Χ.


Στα γερμανικά το λένε Edelreizker (Πολύτιμος κοκκινογαλακτίτης)
Στα Σαμιώτικα το λέμε Μανίτα κουμαρένια.
Όπως και να το λένε πάντως έχει απίθανη γεύση,είτε τηγανητό ή ψητό ή ακόμα με σάλτσα σαν συνοδευτικό ή σαν σούπα...
Στη Σάμο όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες (βροχές και λιακάδες)φυτρώνει σχεδόν παντού,προτιμά εδάφη ουδέτερα ή ασβεστολιθικά.
Λείπω πολλά χρόνια στο εξωτερικό και σπάνια είχα την τύχη να βρεθώ χειμώνα στην Σάμο, για να τα απολαύσω....
Φέτος το Σεπτέμβρη και εντελώς τυχαία είδα να τα πουλάνε σε πάγκο της λαικής εδώ στη Γερμανία!!!!!!!
Τρελάθηκα, τα αγόρασα ολα (δεν ήταν και πολλά) και παρήγγειλα όσα μπορούσα για τις επόμενες εβδομάδες.....
Έχω ένα καλό φίλο στη Σάμο και κάνουμε σύχνα ο ένας στον άλλο πλακίτσες, έτσι προέκυψε το παρακάτω φωτογραφικό θέμα:
ΜΑΝIΤΆΡΙΑ ΓΛΑΣΤΡΑΣ!!!!!!!















Όπως καταλάβατε τα "φύτεψα" μόνο και μόνο για να του δείξω πως εδώ εμείς τρώμε τα μανiτάρια μας έτσι εύκολα, χωρίς να τρέχουμε και να κοπιάζουμε στα βουνά.
Εξάλλου του υποσχέθηκα μόλις βρω σπόρο να τον φέρω στην Σάμο να κανουμε παρέα Bussiness!!!!!!

1 σχόλιο:

gvarvakis είπε...

Φέτος μετά από πολλά χρόνια είχα την τύχη να τα απολαύσω κι εγώ. Όχι δεν τα έκοψα απ το παρτέρι μου:))
Ένας φίλος τα έφερε από το νησί μας. Απλά ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!!!!!