΄Ενα φαγητό εποχής που δεν το έχω ξαναδεί από τα παιδικά μου χρόνια.
Το έφτιαχνε η μάνα μας με τα ζαρζαβατικά του κήπου μας τα καλοκαίρια.
Είναι κάτι ανάμεσα σε τουρλού και ιμαμ μπαϊλντί στο θέμα της γεύσης αλλά
η εμφάνισή του είναι πολύ πιο διαφορετική.
Τα υλικά μας
6 μελιτζάνες τρυφερές
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
3 ώριμες ντομάτες
1 ματσάκι πράσινα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
Σκόρδο κατά βούληση
Λίγη τριμμένη φρυγανιά
200 γρ τυρί φέτα
Παρασκευή
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα λαχανικά μας.
Σκίζουμε προσεκτικά με 6 μαχαιριές τις μελιτζάνες αρχίζοντας από το κοτσανάκι
και προς τα κάτω.
Βάζουμε αλάτι μέσα στις σχισμές, ενώ παράλληλα ψιλοκόβουμε σε μακρόστενα (ζουλιέν)
κομματάκια τα υπόλοιπα λαχανικά μας.
Από τις 3 ντομάτες ψιλοκόβουμε μόνο μισή, ενώ τις υπόλοιπες τις τρίβουμε στο τέλος μέσα στο ταψάκι.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τα λαχανικά μας προσεκτικά, για να μην ανοίξουν.
Τις βάζουμε στο ταψάκι με την τριμμένη ντομάτα, βάζουμε από πάνω τριμμένη φρυγανιά
και ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 40 λεπτά.
Τη φέτα την βάζουμε 10 λεπτά πριν το τέλος.
1 σχόλιο:
Καλησπέρα, πολύ νόστιμο και μυρωδάτο φαγάκι. Εμένα μου αρέσουν πολύ οι μελιτζάνες, ιδιαίτερα όταν είναι φούρνου. Καλό Σ/Κ.
(Λίγο με μπερδεύει αυτός ο τρόπος υποβολής σχόλιου)
Helen Gr
Δημοσίευση σχολίου