Αναγνώστες, Φίλοι και Περαστικοί

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Το φαγητό χωρίς όνομα...




ή αλλιώς μελιτζάνες στο φούρνο με γέμιση κοτόπουλο, πιπεριές και τυρί φιλαδέλφεια....

δεχόμαστε και προτάσεις για ένα καταλληλότερο όνομα...


Εντάξει, ούτε και στη μαγειρική υπάρχει παρθενογέννηση, κάπου κάτι είδαμε, κάπου κάτι ακούσαμε, κάτι δοκιμάσαμε και κάπως έτσι μας ήρθε η ιδέα να φτιάξουμε κάτι...
Στην αρχή όλα είναι στο περίπου, σιγά σιγά παίρνουν μορφή και τελικά γίνονται αποτέλεσμα που αν πετύχει τότε...είναι απόλαυση!



IMG_0703


Τα υλικά μας
Ένα διπλό στήθος κοτόπουλο
3-4 πράσινες μακριές πιπεριές
3-4 πράσινα κρεμμυδάκια
λίγος μαϊντανός
3 μελιτζάνες
1 πακετάκι φιλαδέλφεια light
3 φέτες τυρί ένταμ
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά


IMG_0705


Εκτέλεση
Σωτάρουμε το κοτόπουλο με λίγο λαδάκι και προσθέτουμε τις πιπεριές, για να μαλακώσουν λίγο.Τ΄αφήνουμε να κρυώσουν και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες.Κόβουμε τις μελιτζάνες φέτες και αλατίζουμε, για να βγάλουν τα υγρά τους και για να μη ρουφήξουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα.
Αφού τις τηγανίσουμε, στρώνουμε το πυρέξ και ετοιμάζουμε το μίγμα που φτιάχνουμε ψιλοκόβοντας το κοτόπουλο, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια , το μαιντανο και τη φιλαδέλφεια.

IMG_0711





IMG_0707





IMG_0715



Στρώνουμε το μίγμα στο πυρέξ και σκεπάζουμε με άλλη μια στρώση μελιτζάνες.
Προσθέτουμε τις φέτες ένταμ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα 30 λεπτά.



IMG_0717



Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μερίδες.
Τρώγεται και κρύο και αν έχετε και το κατάλληλο λευκό κρασάκι μαζί , τότε είστε πολύ κοντά στην απόλαυση...



IMG_0721


6 σχόλια:

mia maria είπε...

Πω πω τι λαχταριστό! Και οι φωτογραφίες πολύ όμορφες! Όπως και να λεγεται είναι πεντανόστιμο!

Ξανθή είπε...

Εγώ θα το ονόμαζα εναλλακτικό μουσακά!!
Υπέροχο, Καλές Αποκριές!!
Μήπως τα διδυμάκια πετάξουν χαρταετό;;
Πολλά φιλιά.

Αγγελικη Ν είπε...

Αν ήμουν νονά θα το έλεγα κοτομουσακά! Πρέπει να είναι υπέροχος!
Πάω να δω και τα άλλα ποστ σου! Νοιώθω πολύ άνετα εδώ!
Φιλιά από Ν Αφρική

Benikos place είπε...

Ωραία, τότε θα το πούμε εναλλακτικό κοτομουσακα!
Καλή σας σαρακοστη!!

BLUEPRINTS είπε...

εγώ πάλι θα πρότεινα το benikos tourlou, κάνει κι εξωτικό και μοναδικό, να είστε καλά και να μαγειρεύετε (γενικώς) ακόμη καλύτερα παιδιά

mara είπε...

Πολύ εξτριμ η το πιάτο σας!Ευγε.Οσο για τα "βαφτίσια" του το Κοτομουσακας μου φαινεται τελειο ονομα!