ή αλλιώς μελιτζάνες στο φούρνο με γέμιση κοτόπουλο, πιπεριές και τυρί φιλαδέλφεια....
δεχόμαστε και προτάσεις για ένα καταλληλότερο όνομα...
Εντάξει, ούτε και στη μαγειρική υπάρχει παρθενογέννηση, κάπου κάτι είδαμε, κάπου κάτι ακούσαμε, κάτι δοκιμάσαμε και κάπως έτσι μας ήρθε η ιδέα να φτιάξουμε κάτι...
Στην αρχή όλα είναι στο περίπου, σιγά σιγά παίρνουν μορφή και τελικά γίνονται αποτέλεσμα που αν πετύχει τότε...είναι απόλαυση!
Στην αρχή όλα είναι στο περίπου, σιγά σιγά παίρνουν μορφή και τελικά γίνονται αποτέλεσμα που αν πετύχει τότε...είναι απόλαυση!
Τα υλικά μας
Ένα διπλό στήθος κοτόπουλο
3-4 πράσινες μακριές πιπεριές
3-4 πράσινα κρεμμυδάκια
λίγος μαϊντανός
3 μελιτζάνες
1 πακετάκι φιλαδέλφεια light
3 φέτες τυρί ένταμ
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
Ένα διπλό στήθος κοτόπουλο
3-4 πράσινες μακριές πιπεριές
3-4 πράσινα κρεμμυδάκια
λίγος μαϊντανός
3 μελιτζάνες
1 πακετάκι φιλαδέλφεια light
3 φέτες τυρί ένταμ
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το κοτόπουλο με λίγο λαδάκι και προσθέτουμε τις πιπεριές, για να μαλακώσουν λίγο.Τ΄αφήνουμε να κρυώσουν και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες.Κόβουμε τις μελιτζάνες φέτες και αλατίζουμε, για να βγάλουν τα υγρά τους και για να μη ρουφήξουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα.
Αφού τις τηγανίσουμε, στρώνουμε το πυρέξ και ετοιμάζουμε το μίγμα που φτιάχνουμε ψιλοκόβοντας το κοτόπουλο, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια , το μαιντανο και τη φιλαδέλφεια.
Σωτάρουμε το κοτόπουλο με λίγο λαδάκι και προσθέτουμε τις πιπεριές, για να μαλακώσουν λίγο.Τ΄αφήνουμε να κρυώσουν και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες.Κόβουμε τις μελιτζάνες φέτες και αλατίζουμε, για να βγάλουν τα υγρά τους και για να μη ρουφήξουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα.
Αφού τις τηγανίσουμε, στρώνουμε το πυρέξ και ετοιμάζουμε το μίγμα που φτιάχνουμε ψιλοκόβοντας το κοτόπουλο, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια , το μαιντανο και τη φιλαδέλφεια.
Στρώνουμε το μίγμα στο πυρέξ και σκεπάζουμε με άλλη μια στρώση μελιτζάνες.
Προσθέτουμε τις φέτες ένταμ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα 30 λεπτά.
Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μερίδες.
Τρώγεται και κρύο και αν έχετε και το κατάλληλο λευκό κρασάκι μαζί , τότε είστε πολύ κοντά στην απόλαυση...
6 σχόλια:
Πω πω τι λαχταριστό! Και οι φωτογραφίες πολύ όμορφες! Όπως και να λεγεται είναι πεντανόστιμο!
Εγώ θα το ονόμαζα εναλλακτικό μουσακά!!
Υπέροχο, Καλές Αποκριές!!
Μήπως τα διδυμάκια πετάξουν χαρταετό;;
Πολλά φιλιά.
Αν ήμουν νονά θα το έλεγα κοτομουσακά! Πρέπει να είναι υπέροχος!
Πάω να δω και τα άλλα ποστ σου! Νοιώθω πολύ άνετα εδώ!
Φιλιά από Ν Αφρική
Ωραία, τότε θα το πούμε εναλλακτικό κοτομουσακα!
Καλή σας σαρακοστη!!
εγώ πάλι θα πρότεινα το benikos tourlou, κάνει κι εξωτικό και μοναδικό, να είστε καλά και να μαγειρεύετε (γενικώς) ακόμη καλύτερα παιδιά
Πολύ εξτριμ η το πιάτο σας!Ευγε.Οσο για τα "βαφτίσια" του το Κοτομουσακας μου φαινεται τελειο ονομα!
Δημοσίευση σχολίου