Αναγνώστες, Φίλοι και Περαστικοί

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

Chili con Carne


Μια πεντανόστιμη συνταγή που δεν θυμάμαι πια πότε την πρωτοέφτιαξα ούτε καν πώς προέκυψε στη σημερινή της μορφή.



IMG_0080





Υλικά για 4 άτομα

150 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς
150 γρ. Χοιρινός κιμάς
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 – 3 πράσινα κρεμμυδάκια
1 κόκκινη πιπεριά
Μισή καυτερή πιπεριά τσούσκα
1 σκελίδα σκόρδο
2 μικρά καρότα
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι γύρω στα 150 γρ.
150 γρ. Κόκκινα φασόλια
2 φρέσκιες ντομάτες ή μια κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λίγο μαϊντανό
1 σφηνάκι κρασί άσπρο




IMG_0084




IMG_0085





Μια παραλλαγή της είναι και με πατάτες, οπότε σερβίρεται σε βαθύ πιάτο και τρώγεται με φρέσκο λευκό ψωμί.





IMG_0088





Συνοδεύεται με κόκκινο δυνατό κρασί.



IMG_0091




Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τον κιμά.
Σβήνουμε με το κρασάκι και προσθέτουμε τα υλικά με την παρακάτω σειρά: Καρότα, πιπεριά, καλαμπόκι, φασόλια και τις ντομάτες ή τον πελτέ. Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και το μαϊντανό. Αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το πόσο πικάντικο σας αρέσει.


IMG_0095


Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15΄περίπου προσέχοντας να μη μαλακώσουν πολύ τα υλικά μας.
Σερβίρεται με άσπρο ρύζι ή ζυμαρικό.





IMG_0096


Την ανάρτησή μας θα τη βρείτε και στην una cucina μας!!!


IMG_0097






IMG_0100






IMG_0099

1 σχόλιο:

Side21 είπε...

Μας άνοιξες την όρεξη ...
Μου τρέχουνε τα σάλια !!!
Τρέχω γραμμή για την κουζίνα ...
Καλησπέρα απ' τη βροχερή Σάμο ...