Μια πεντανόστιμη συνταγή που δεν θυμάμαι πια πότε την πρωτοέφτιαξα ούτε καν πώς προέκυψε στη σημερινή της μορφή.
Υλικά για 4 άτομα
150 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς
150 γρ. Χοιρινός κιμάς
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 – 3 πράσινα κρεμμυδάκια
1 κόκκινη πιπεριά
Μισή καυτερή πιπεριά τσούσκα
1 σκελίδα σκόρδο
2 μικρά καρότα
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι γύρω στα 150 γρ.
150 γρ. Κόκκινα φασόλια
2 φρέσκιες ντομάτες ή μια κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λίγο μαϊντανό
1 σφηνάκι κρασί άσπρο
150 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς
150 γρ. Χοιρινός κιμάς
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 – 3 πράσινα κρεμμυδάκια
1 κόκκινη πιπεριά
Μισή καυτερή πιπεριά τσούσκα
1 σκελίδα σκόρδο
2 μικρά καρότα
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι γύρω στα 150 γρ.
150 γρ. Κόκκινα φασόλια
2 φρέσκιες ντομάτες ή μια κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λίγο μαϊντανό
1 σφηνάκι κρασί άσπρο
Μια παραλλαγή της είναι και με πατάτες, οπότε σερβίρεται σε βαθύ πιάτο και τρώγεται με φρέσκο λευκό ψωμί.
Συνοδεύεται με κόκκινο δυνατό κρασί.
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τον κιμά.
Σβήνουμε με το κρασάκι και προσθέτουμε τα υλικά με την παρακάτω σειρά: Καρότα, πιπεριά, καλαμπόκι, φασόλια και τις ντομάτες ή τον πελτέ. Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και το μαϊντανό. Αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το πόσο πικάντικο σας αρέσει.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τον κιμά.
Σβήνουμε με το κρασάκι και προσθέτουμε τα υλικά με την παρακάτω σειρά: Καρότα, πιπεριά, καλαμπόκι, φασόλια και τις ντομάτες ή τον πελτέ. Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και το μαϊντανό. Αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το πόσο πικάντικο σας αρέσει.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15΄περίπου προσέχοντας να μη μαλακώσουν πολύ τα υλικά μας.
Σερβίρεται με άσπρο ρύζι ή ζυμαρικό.
Την ανάρτησή μας θα τη βρείτε και στην una cucina μας!!!
1 σχόλιο:
Μας άνοιξες την όρεξη ...
Μου τρέχουνε τα σάλια !!!
Τρέχω γραμμή για την κουζίνα ...
Καλησπέρα απ' τη βροχερή Σάμο ...
Δημοσίευση σχολίου