skip to main |
skip to sidebar
Μιά ξεχωριστή πρόταση σήμερα.... Ο τίτλος τα λέει όλα.
Αρχίζουμε, λοιπόν, αφού πρώτα καθαρίσουμε τα ψάρια (περίπου 500γρ το ένα) και βάλουμε στην άκρη τα φιλέτα μας.
Ό,τι έμεινε από το ψάρι μαζί με κρεμμύδι, καρότα και πατάτες τα βράζουμε προσεκτικά, ώστε να μη γεμίσει η κατσαρόλα μας με ψαροκόκκαλα.
Έτσι βγάζουμε ένα πιάτο με τα βραστά λαχανικά μας...
αλλά και μια ελαφριά σουπίτσα...αν θέλετε εδώ μπορείτε να βάλετε και λίγο ρύζι.
Και επειδή υπάρχουν και μέλη στην οικογένεια με ιδιαίτερα γούστα και προτιμήσεις..
ένα μικρό μέρος από τα καρότα και τις πατάτες....
με συνοδεία μια καλής κουταλιάς παρθένου σαμιώτικου ελαιόλαδου...μπαίνει στο μούλτι...
για να βγεί μετά από λίγο έτσι...για τα μωρά μας...
Έτσι κι αλλιώς για τα μωρά μας μαγειρεύουμε καθημερινά (βαζάκι δε δίνουμε) λαχανικά.
Πάμε παρακάτω να φτιάξουμε το κυρίως πίατο μας, τα φιλέτα.
Αρχίζουμε να τα σωτάρουμε στο τηγάνι με δυο κουταλιές ελαιόλαδο, ενώ ταυτόχρονα ...
έχουμε βάλει 200γρ ντοματάκια φρέσκα σε βραστό νερό να μαλακώσουν για 5 λεπτά...
Γυρνάμε τα φιλετά μας προσεκτικά και προσθέτουμε 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια..
..τα ντοματάκια μας, αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη...
και μπόλικο φρέσκο άνηθο ή αν έχετε και προτιμάτε μάραθο.
βάζετε το τηγάνι, όπως είναι, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 10 λεπτά.
Έτσι φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα... απολαύστε το και ... συμφέρει!
4 σχόλια:
Εσείς παραμεγαλώσατε τρώτε και φαγητό πια.
Πως περνάει ο καιρός!!
Υπέροχο το φαγητό σας!!
Καλή εβδομάδα.
Εξαιρετικό το πιάτο (τα πιάτα μάλλον) που μας σερβίρεις σήμερα!
Καλή βδομάδα εύχομαι!
μου άνοιξες την όρεξη μεσημεριάτικα...
Αχ, μου άνοιξε η όρεξη!
Καλο μήνα:)
Δημοσίευση σχολίου