Αναγνώστες, Φίλοι και Περαστικοί

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η γαλοπούλα του Κινέζου


IMG_0308

Υλικά για 4 μερίδες:

1 κιλό γαλοπούλα στήθος
3 χρωματιστές πιπεριές
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 ξερά κρεμμύδια
2 καρότα
1 καυτερή πιπεριά
5-6 κορφές από μπρόκολο
1 κομματάκι πιπερόριζα
2 σκελίδες σκόρδο
Σουσάμι
Μαυροκούκι
(5-6 λευκά μανιταράκια- λίγα φασολάκια πλακέ)

Για τη μαρινάδα-σάλτσα
2 κουταλιές σούπας μέλι
8 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας


IMG_0279-vert

Ψιλοκόβουμε όλα μας τα λαχανικά, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.
Στη συνέχεια αρχίζουμε το σωτάρισμα με τα πιο σκληρά λαχανικά πρώτα και στη συνέχεια με τα πιο τρυφερά. Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας στην οποία μαρινάραμε νωρίτερα το κρέας μας.


IMG_0300-vert

Το στήθος της γαλοπούλας το φτιάχνουμε με δύο τρόπους:

α) Το ένα κομμάτι το μαρινάρουμε ολόκληρο στη σάλτσα σόγιας που έχουμε φτιάξει και στη συνέχεια το πανάρουμε με το σουσάμι και το μαυροκούκι. Το περνάμε από το τηγάνι να ροδίσει και το αφήνουμε να ψηθεί αργά στους 150 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.


IMG_0291-vert

β) Την υπόλοιπη γαλοπούλα την κόβουμε μακρόστενα κομματάκια, τα μαρινάρουμε στη σάλτσα σόγιας, τα πανάρουμε σε καλαμποκάλευρο ή νεσεστέ και τα περνάμε από το τηγάνι να ροδίσουν πολύ καλά και να γίνουν όσο γίνεται πιο τραγανά.


IMG_0313


Δέκα λεπτά πριν το σερβίρισμα βάζουμε το κρέας και τα λαχανικά μας μαζί να τραβήξουν και, αφού ετοιμάσουμε το ρύζι μας, είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε !


IMG_0309

4 σχόλια:

Matriga είπε...

Καλησπέρα! Έχω καιρό να κάνω επισκέψεις και άλλα blogs, αλλά τη σημερινή επίσκεψη εδώ, τη χάρηκα. Θα τη δοκιμάσω αυτή! Μπράβο.
Εξαιρετική η συνταγή, φοβερή η παρουσίαση και υπέροχες οι φωτογραφίες από την Canon EOS. Τόσο πολύ μου άρεσε που θα ήθελα, αν συμφωνείτε να την αναδημοσίευα κάποια στιγμή στο νέο lifestyle site μου, φυσικά με την αναφορά και το link στο Μονονοπάτι.

Kαλό βράδυ

Benikos place είπε...

Αγαπητή Matriga , Πολύ ευχαρίστως, χαιρόμαστε που σου αρεσε τοσο πολύ, καλό σου βράδυ:)

Unknown είπε...

Δεν μου αρέσει την γαλοπούλα, άλλα θα μπορούσα να το κάνω με κοτόπουλο.

Giorgos Varvakis είπε...

Καλησπέρα Νικόλα!
Από τις 2 εκδοχές υπολογίζω ότι θα μου αρέσει περισσότερο αυτή με τα σουσάμια :)
Φαντάζομαι θα δένουν υπέροχα με τη μαρινάδα!!
Πολύ "γεμάτα" σε γεύσεις & ολοκληρωμένα πιάτα!!!!
Να είστε όλοι καλά
Φιλιά
Καλό βράδυ