Αναγνώστες, Φίλοι και Περαστικοί

Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Τα γιουβαρλάκια του Königsberg



IMG_0908



To Königsberg είναι μια παλιά Πρωσσική πόλη που σήμερα ανήκει στην Πολωνία.
Από κει κατάγεται η σημερινή συνταγή που είναι πολύ δημοφιλής εδώ στη Γερμανία.



IMG_0893



Τα υλικά μας για 4 άτομα


250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
250 γρ. κιμάς χοιρινός
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 αυγά
μαϊντανός
100 μλ κρέμα γάλακτος
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
3 κτσ κάπαρη
αλάτι
πιπέρι



IMG_0890


Αφού ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι μας, το βάζουμε σε ένα τηγανάκι να μαραθεί στο ζουμάκι του



IMG_0891


Στη συνέχεια ζημώνουμε τα υλικά μας και τ΄ αφήνουμε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο να ξεκουραστούν.

IMG_0894
Τα πλάθουμε μικρές μπαλίτσες

IMG_0895
και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει।




Στην κατσαρόλα έχουμε προηγουμένως προσθέσει πιπέρια, φύλλα δάφνης κι ένα μικρό κρεμμύδι.

IMG_0888
στην αρχή οι μπαλίτσες βυθίζονται, αφού ψηθούν όμως ανεβαίνουν στην επιφάνεια।

τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και δένουμε το ζουμάκι με την κάπαρη, το λεμόνι και την κρέμα γάλακτος

IMG_0901
προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια μας ξανά στο ζουμάκι τους

IMG_0899

και σερβίρουμε κατά προτίμηση με ριζάκι ή βραστές πατάτες





IMG_0907

6 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!!
Φαντάζομαι ότι η κάπαρη θα δίνει μια άλλη γεύση σε αυτό το φαγητό.
Πολλά φιλιά σε όλους!1

ΕΛΕΝΑ είπε...

Θα έλεγα ότι κάποιες μικρές ομοιότητες έχουν με τα δικά μας!
Φαίνεται πραγματικά λαχταριστό το πιάτο σου!
Καλή βδομάδα!

Λίλα είπε...

Ωραία συνταγή, και γιουβαρλάκια και διαφορετικά!!

Helengr είπε...

Πολύ ωραία η εκδοχή του φαγητού, λίγο διαφορετική από τη δική μας, λόγω κρέμας, αλλά νομίζω νόστιμη και πικάντικη. Στη φωτογραφία φαίνονται λαχταριστά. Καλό απόγευμα.

BLUEPRINTS είπε...

κάτι μου κάνει προς το καλύτερο από την παραδοσιακή συνταγή, λέω να το δοκιμάσω κι έτσι

VAD είπε...

Καλά τα γιουβαρλάκια της...Κενιξβέργης,
αλλά ψηφιζω γιουβαρλακι το ελληνικόν:))