To Königsberg είναι μια παλιά Πρωσσική πόλη που σήμερα ανήκει στην Πολωνία.
Από κει κατάγεται η σημερινή συνταγή που είναι πολύ δημοφιλής εδώ στη Γερμανία.
Τα υλικά μας για 4 άτομα
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
250 γρ. κιμάς χοιρινός
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 αυγά
μαϊντανός
100 μλ κρέμα γάλακτος
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
3 κτσ κάπαρη
αλάτι
πιπέρι
Αφού ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι μας, το βάζουμε σε ένα τηγανάκι να μαραθεί στο ζουμάκι του
Στη συνέχεια ζημώνουμε τα υλικά μας και τ΄ αφήνουμε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο να ξεκουραστούν.
Τα πλάθουμε μικρές μπαλίτσες
και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει।
Στην κατσαρόλα έχουμε προηγουμένως προσθέσει πιπέρια, φύλλα δάφνης κι ένα μικρό κρεμμύδι.
στην αρχή οι μπαλίτσες βυθίζονται, αφού ψηθούν όμως ανεβαίνουν στην επιφάνεια।
τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και δένουμε το ζουμάκι με την κάπαρη, το λεμόνι και την κρέμα γάλακτος
προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια μας ξανά στο ζουμάκι τους
και σερβίρουμε κατά προτίμηση με ριζάκι ή βραστές πατάτες
7 σχόλια:
Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!!
Φαντάζομαι ότι η κάπαρη θα δίνει μια άλλη γεύση σε αυτό το φαγητό.
Πολλά φιλιά σε όλους!1
Θα έλεγα ότι κάποιες μικρές ομοιότητες έχουν με τα δικά μας!
Φαίνεται πραγματικά λαχταριστό το πιάτο σου!
Καλή βδομάδα!
Ωραία συνταγή, και γιουβαρλάκια και διαφορετικά!!
Πολύ ωραία η εκδοχή του φαγητού, λίγο διαφορετική από τη δική μας, λόγω κρέμας, αλλά νομίζω νόστιμη και πικάντικη. Στη φωτογραφία φαίνονται λαχταριστά. Καλό απόγευμα.
κάτι μου κάνει προς το καλύτερο από την παραδοσιακή συνταγή, λέω να το δοκιμάσω κι έτσι
Καλά τα γιουβαρλάκια της...Κενιξβέργης,
αλλά ψηφιζω γιουβαρλακι το ελληνικόν:))
Το Königsberg δεν ανήκει στην Πολωνία αλλά στην Ρωσία. Είναι το σημερινό Καλλίνινγκραντ (Kalliningrad)
Δημοσίευση σχολίου