Αναγνώστες, Φίλοι και Περαστικοί

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Ψητές πιπεριές Φλωρίνης γεμισμένες με τυριά



IMG_0093


Τις φτιάξαμε σαν ένα νόστιμο συμπλήρωμα που συνοδέψε ένα χoρτοφαγικό τραπέζι.
Μαζί είχαμε στην αρχή μια
πατατόσουπα και μια νόστιμη λαχανοσαλάτα που ήδη σας έχουμε παρουσιάσει.


IMG_0074

Υλικά για 4 άτομα

4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
ή 8 μικρές - εμείς συμπληρώσαμε και με μερικές ντοματούλες.
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
250 γρ.φρέσκο τυρί 20% ή γιαούρτι σακούλας
50γρ. άπαχη φέτα
20 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Μαύρο πιπέρι, πιπέρι καγιέν, μάραθο ή άνηθο.
50γρ.καβουρντισμένο κουκουνάρι.
Λίγο ελαιόλαδο.

IMG_0073

Παρασκευή
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές μας.
Αν είναι πολύ μακριές, τις κόβουμε στη μέση, για να γεμίζονται πιο εύκολα.
Φτιάχνουμε το μείγμα με τα τυριά και τα μυρωδικά και γεμίζουμε.
Βάζουμε τις πιπεριές σ΄ ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε με λίγο λαδάκι και
τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 25 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

IMG_0076

Καλή σας όρεξη!

IMG_0091

IMG_0095

6 σχόλια:

mia maria είπε...

Με γιαούρτι και παρμεζάνα; Και με πιπεριές φλωρίνης θα είναι νοστιμότατο!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μόνο από τα υλικά που διαβάζω, καταλαβαίνω πόσο νόστιμο πρέπει να είναι!!!
Σούπερ!!!
Καλό απόγευμα!

BLUEPRINTS είπε...

χμ, ωραίο φαίνεται, κι εγώ που δεν τρώω κρέας για το 40ήμερο νομίζω πως θα το δοκιμάσω

logia είπε...

κάνουμε και μεις γεμιστές πιπεριές αλλά χωρίς παρμεζάνα και καμιά φορά στη γέμιση βάζουμε και λίγη μαγιονέζα

και όταν τα παιδιά θέλουν και γεύση κρέατος, ψιλοκόβουμε λίγο ζαμπόν γαλοπούλας...

όπως και νάχει είναι πολύ νόστιμες!!!!!

χαιρετώ σας!

kiki είπε...

Ωωωω! Πιάσε μία και για μένα!!! Μιαμ!

gvarvakis είπε...

Γευστικότατες και ωραιότατες!!! Με παραπλήσιους συνδυασμούς γέμισης τις γευόμαστε πολύ συχνά.
Πίνεις ότι έχεις, από τσίπουρο μέχρι μπύρα :)
Καλημέρα σας