Τις φτιάξαμε σαν ένα νόστιμο συμπλήρωμα που συνοδέψε ένα χoρτοφαγικό τραπέζι.
Μαζί είχαμε στην αρχή μια πατατόσουπα και μια νόστιμη λαχανοσαλάτα που ήδη σας έχουμε παρουσιάσει.
Υλικά για 4 άτομα
4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
ή 8 μικρές - εμείς συμπληρώσαμε και με μερικές ντοματούλες.
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
250 γρ.φρέσκο τυρί 20% ή γιαούρτι σακούλας
50γρ. άπαχη φέτα
20 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Μαύρο πιπέρι, πιπέρι καγιέν, μάραθο ή άνηθο.
50γρ.καβουρντισμένο κουκουνάρι.
Λίγο ελαιόλαδο.
Παρασκευή
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές μας.
Αν είναι πολύ μακριές, τις κόβουμε στη μέση, για να γεμίζονται πιο εύκολα.
Φτιάχνουμε το μείγμα με τα τυριά και τα μυρωδικά και γεμίζουμε.
Βάζουμε τις πιπεριές σ΄ ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε με λίγο λαδάκι και
τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 25 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές μας.
Αν είναι πολύ μακριές, τις κόβουμε στη μέση, για να γεμίζονται πιο εύκολα.
Φτιάχνουμε το μείγμα με τα τυριά και τα μυρωδικά και γεμίζουμε.
Βάζουμε τις πιπεριές σ΄ ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε με λίγο λαδάκι και
τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 25 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!
6 σχόλια:
Με γιαούρτι και παρμεζάνα; Και με πιπεριές φλωρίνης θα είναι νοστιμότατο!
Μόνο από τα υλικά που διαβάζω, καταλαβαίνω πόσο νόστιμο πρέπει να είναι!!!
Σούπερ!!!
Καλό απόγευμα!
χμ, ωραίο φαίνεται, κι εγώ που δεν τρώω κρέας για το 40ήμερο νομίζω πως θα το δοκιμάσω
κάνουμε και μεις γεμιστές πιπεριές αλλά χωρίς παρμεζάνα και καμιά φορά στη γέμιση βάζουμε και λίγη μαγιονέζα
και όταν τα παιδιά θέλουν και γεύση κρέατος, ψιλοκόβουμε λίγο ζαμπόν γαλοπούλας...
όπως και νάχει είναι πολύ νόστιμες!!!!!
χαιρετώ σας!
Ωωωω! Πιάσε μία και για μένα!!! Μιαμ!
Γευστικότατες και ωραιότατες!!! Με παραπλήσιους συνδυασμούς γέμισης τις γευόμαστε πολύ συχνά.
Πίνεις ότι έχεις, από τσίπουρο μέχρι μπύρα :)
Καλημέρα σας
Δημοσίευση σχολίου