Αναγνώστες, Φίλοι και Περαστικοί

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Φραγκόκοτα με κάστανα



IMG_0609

Τις γιορτές που μας πέρασαν έπεσε στα χέρια μου μια φραγκόκοτα, την πέτυχα σε ένα κατάστημα που συνήθως εμπορεύεται κυνήγια και εξωτικά ψάρια. Είχα φάει μέχρι τώρα μια δυο φορές και είχα μείνει ενθουσιασμένος με τη μεστή γεύση της.

IMG_0611

'Αρχισα να ψάχνω σε γνωστά και άγνωστα μπλογκ και ιστοσελίδες αλλά δε βρήκα καμιά συνταγή να με ικανοποιεί. Έτσι ρίσκαρα να φτιάξω ένα πιάτο, όπως πίστευα πως θα ήταν γευστικό και -λόγω των ημερών-γιορτινό.


IMG_0613

Τα υλικά
Λίγα, απλά και γευστικά:
Η φραγκόκοτα καθαρισμένη καλά σε κομμάτια.
Αρχικά ήταν περίπου 1 κιλό αλλά με πολλά λίπη, έμεινε περίπου 700 γρ
3-4 κρεμυδάκια charlotte
μισή τσούσκα
2 πακετάκια καθαρισμένα κάστανα περίπου 250γρ
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι Σάμαινα χρυσή, σαμιώτικο μοσχάτο λευκό ξηρό
1 σφηνάκι Μεταξά 5 αρι.
Αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι
μια πρέζα θυμάρι


IMG_0616

Η διαδικασία απλή:

Σωτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια, σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τα μπαχάρια εκτός από το θυμάρι (μπαίνει στο τέλος), αρκετό νεράκι και βράζουμε για περίπου 45 λεπτα σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τα κάστανα και βράζουμε για περίπου 45 λεπτά ακόμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιεί το ζουμί του.

Σερβίρεται με ζυμαρικό ή ρύζι αναλόγως πώς εσείς το προτιμάτε.

Είναι ένα πιάτο ιδιάιτερο, νόστιμο και γιορτινό.

IMG_0617

2 σχόλια:

VAD είπε...

Αγρια φραγκόκοτα(φαραοκοτα τη λενε οι εδω Ελληνες)σούπα και "ζιγκνί"(αιθιοπέζικη συνταγή με καυτερη σάλτσα),απ'τα καλυτερα πιάτα που εχω δοκιμάσει εδω,αλλά δυστυχώς μόνο μια φορά μου ετυχε!

Καλή εβδομάδα, από Χαρτουμ...

Evangelia Mantzikou είπε...

Καλημέρα, για μια ακόμη φορά τρελαίνομαι για τις φωτογραφίες σου!!! Thumbs UP!!!