Αναγνώστες, Φίλοι και Περαστικοί

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα στο Καθεδρικό ναό της Κοπεγχάγης


IMG_0628

Η Εκκλησία της κυρίας μας ( Vor Frue Kirke) είναι ο καθεδρικός ναος της Κοπεγχάγης και ο εθνικός καθεδρικός ναός της Δανίας. Είναι δίπλα στο κύριο κτήριο του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης. Η σημερινή η έκδοση της εκκλησίας σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Christian Frederik Hansen σε νεοκλασσικό ύφος και ολοκληρώθηκε μέσα 1829.



IMG_0622

Ο Καθεδρικός Ναός της Κοπεγχάγης (Vor Frue Kirke) βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, κοντά στο σταθμό Norreport. Είναι ένα τεράστιο κτίριο, που εξωτερικά και σε πρώτη ματιά δεν κάνει εντύπωση. Το εσωτερικό όμως είναι εκπληκτικό, ιδιαίτερα μετά την ανακαίνιση της εκκλησίας για το γάμο του Διαδόχου του θρόνου. Στην εκκλησία αυτή θα βρείτε το περίφημο άγαλμα του Χριστού του Thorvaldsen στο ιερό καθώς και το αντίστοιχο της δικής μας κολυμπήθρας, που στις δανέζικες εκκλησίες είναι μόνιμο τμήμα της εκκλησίας. Επίσης κατά το μήκος της εκκλησίας μπορείτε να δείτε αγάλματα του Thorvaldsen των 12 αποστόλων. Την οροφή της εκκλησίας διακοσμούν επιχρυσωμένα λουλούδια.


IMG_0630



Ο Καθεδρικός Ναός της Κοπεγχάγης είναι μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της Κοπεγχάγης με χώρο για πάνω από 1000 άτομα. Η βασιλική οικογένεια έχει το δικό της ιδιαίτερο χώρο στην εκκλησία στον 2ο όροφο.


IMG_0617

Η εκκλησία αποτελεί συχνό μέρος συναυλιών. Η Χορωδία Αγοριών της Κοπεγχάγης δίνει πολλές συναυλίες εκεί, πολλές από τις οποίες είναι δωρεάν. Κάθε χρόνο η χορωδία τραγουδάει τις τρεις πρώτες καντάτες από το Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο του Bach καθώς και τα κατά Ματθαίον Πάθη του Bach. Επίσης κάθε χρόνο η Ακαδημαϊκή Χορωδία και Ορχήστρα (μια από τις καλύτερες ερασιτεχνικές χορωδίες της Κοπεγχάγης) δίνουν 2 παραστάσεις του Μεσσία του Handel στην ίδια εκκλησία.




IMG_0632

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε κάποιες από αυτές τις συναυλίες θα πρέπει να πάτε στην εκκλησία τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα, αν θέλετε να καθήσετε κάπου όπου μπορείτε να δείτε κάτι.



IMG_0619


IMG_0621


IMG_0627

Δεν υπάρχουν σχόλια: