Αναγνώστες, Φίλοι και Περαστικοί

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Τσιπούρες θαυμαστές ή αλλιώς μαθήματα οικιακής οικονομίας...




IMG_0624


Μιά ξεχωριστή πρόταση σήμερα.... Ο τίτλος τα λέει όλα.

Αρχίζουμε, λοιπόν, αφού πρώτα καθαρίσουμε τα ψάρια (περίπου 500γρ το ένα) και βάλουμε στην άκρη τα φιλέτα μας.


IMG_0625

Ό,τι έμεινε από το ψάρι μαζί με κρεμμύδι, καρότα και πατάτες τα βράζουμε προσεκτικά, ώστε να μη γεμίσει η κατσαρόλα μας με ψαροκόκκαλα.


IMG_0627

Έτσι βγάζουμε ένα πιάτο με τα βραστά λαχανικά μας...

IMG_0638


αλλά και μια ελαφριά σουπίτσα...αν θέλετε εδώ μπορείτε να βάλετε και λίγο ρύζι.


IMG_0639

Και επειδή υπάρχουν και μέλη στην οικογένεια με ιδιαίτερα γούστα και προτιμήσεις..
ένα μικρό μέρος από τα καρότα και τις πατάτες....


IMG_0077

με συνοδεία μια καλής κουταλιάς παρθένου σαμιώτικου ελαιόλαδου...μπαίνει στο μούλτι...


IMG_0078

για να βγεί μετά από λίγο έτσι...για τα μωρά μας...

Έτσι κι αλλιώς για τα μωρά μας μαγειρεύουμε καθημερινά (βαζάκι δε δίνουμε) λαχανικά.


IMG_0079

Πάμε παρακάτω να φτιάξουμε το κυρίως πίατο μας, τα φιλέτα.
Αρχίζουμε να τα σωτάρουμε στο τηγάνι με δυο κουταλιές ελαιόλαδο, ενώ ταυτόχρονα ...


IMG_0628

έχουμε βάλει 200γρ ντοματάκια φρέσκα σε βραστό νερό να μαλακώσουν για 5 λεπτά...

IMG_0632

Γυρνάμε τα φιλετά μας προσεκτικά και προσθέτουμε 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια..

IMG_0630

..τα ντοματάκια μας, αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη...


IMG_0634

και μπόλικο φρέσκο άνηθο ή αν έχετε και προτιμάτε μάραθο.

IMG_0636

βάζετε το τηγάνι, όπως είναι, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 10 λεπτά.

Έτσι φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα... απολαύστε το και ... συμφέρει!


IMG_0644

4 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Εσείς παραμεγαλώσατε τρώτε και φαγητό πια.
Πως περνάει ο καιρός!!
Υπέροχο το φαγητό σας!!
Καλή εβδομάδα.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Εξαιρετικό το πιάτο (τα πιάτα μάλλον) που μας σερβίρεις σήμερα!
Καλή βδομάδα εύχομαι!

BLUEPRINTS είπε...

μου άνοιξες την όρεξη μεσημεριάτικα...

mia maria είπε...

Αχ, μου άνοιξε η όρεξη!
Καλο μήνα:)