Αναγνώστες, Φίλοι και Περαστικοί

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Βλήτα άλα Τούρκα!

IMG_0016



Σ ένα ταξίδι μας παλιότερα στη Τουρκία μείναμε σ ένα ξενοδοχείο κοντά στο Αιβαλί.
Εκεί είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το φαγητό πού σας παρουσιάζουμε σήμερα.
Βλήτα ψημένα στο φούρνο με κρέμα γάλακτος και τυρί.



IMG_0006



Μια συνταγή πανεύκολη υγιεινή και πεντανόστιμη.




IMG_0007



Τα υλικά μας
Για ένα μέτριο πιρέξ ταψάκι που βγάζει 4 μεγάλες μερίδες.
1 κίλο βλήτα, εμείς βάλαμε άγρια από τον κήπο μας.
200γρ κρέμα γάλακτος light
150 γρ κίτρινα τυριά τριμμένα, ότι έχετε.



IMG_0011



Παρασκευή
Ζεματάμε τα βλήτα να μαλακώσουν αρκετά χωρίς να τα βράσουμε.
Τα στραγγίζουμε καλά και τα απλώνουμε στο ταψάκι μας.
Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 20 λεπτά.

Όταν πάρουν το χρώμα που βλέπετε στη φωτογραφία ,προσθέτουμε το τυρί και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φτιάξει μια τραγανή κρούστα.



IMG_0012



Αφήνουμε εκτός φούρνου το ταψί 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη!



IMG_0014

5 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καταπληκτική ιδέα, ποτέ δεν θα σκεφτόμουν να μαγειρέψω τα βλήτα με αυτόν τον τρόπο!!
Θα το δοκιμάσω, μιας και τα βλήτα αυτήν την εποχή αφθονούν εδώ και μας αρέσουν πολύ!

Helen Gr είπε...

Καλημέρα. Πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα ιδέα . . . από την άλλη πλευρά! Τα βλήτα στην περιοχή μου τα μαγειρεύουμε βραστά σαλάτα και από πάνω τρίβουμε τυράκι φέτα.

Helen Gr είπε...

Σε παρακαλώ, πέρασε από το blog μου, διότι μια ενδιαφέρουσα πρόσκληση σε περιμένει! Καλή και όμορφη μέρα.

Helen Gr είπε...

Σε παρακαλώ, πέρασε από το blog μου, διότι μια ενδιαφέρουσα πρόσκληση σε περιμένει! Καλή και όμορφη μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο υγειινό μπορεί να είναι ένα φαγητό που περιέχει κρέμα γάλακτος και τυρί?