Το μήλο της εικόνας, που βλέπετε, το δοκίμασα λίγο πριν τις φετινές γιορτές σε ένα
γερμανικό εστιατόριο.
Ένα πολύ νόστιμο και γιορτινό επιδόρπιο που φτιάχνεται πάρα πολύ γρήγορα κι εύκολα .
Τα υλικά μας
6-8 μήλα - όλα τα είδη κάνουν
200γρ αμυγδαλόπαστα
λίγο αμύγδαλο φιλέ
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Για τη σως
200 γρ γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά
Μια κουταλιά της σούπας νεσεστέ
Μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
Παρασκευή
Πλένουμε τα μήλα, κόβουμε φέτα το πάνω μέρος με το κοτσανάκι και τρυπάμε το εσωτερικό με το κατάλληλο εργαλείο ή με ένα μαχαίρι, για να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.
Γεμίζουμε πιέζοντας καλά την αμυγδαλόπαστα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά ανάλογα με το είδος και το μέγεθος των μήλων.
Παράλληλα ετοιμάζουμε την σως βανίλιας, βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά και διαλύουμε το νεσεστέ και την άχνη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά λίγο, πριν βράσει ,προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατώνουμε μέχρι να δέσει.
Σερβίρουμε, όπως στη πρώτη φωτογραφία με αμύγδαλο φιλέ και ζάχαρη άχνη.
Σήμερα το μπλογκ μας γίνεται 2 χρονών. Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας στη "βολτίτσα" μας. Κερνάμε γλυκάκι λοιπόν!
4 σχόλια:
Ενας διαφορετικός και πολύ ενδιαφέρων τρόπος να απολαύσουμε τα ψητά μήλα!
Ευχαριστούμε για την νόστιμη συνταγή!
Μόνο δύο;Εκατόν δύο μα γινει!:))
Χρόνια Πολλά,συν-ξενιτεμενα αδέρφια...
πολύ ωραία η πρόταση ! φανταζομαι ότι θα είναι νοστιμότατα !!!
καλημέρα και καλή βδομάδα
Πολύ πρωτότυπο το γλυκάκι σας και εμφανίσιμο!
Να τα χιλιάσει το πανέμορφο μπλογκ σας:)
Δημοσίευση σχολίου