Αναγνώστες, Φίλοι και Περαστικοί

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009

Dalaras-Farantouri in Berlin - Αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο με την Μαρία Φαραντούρη και τον Γιώργο Νταλάρα.

Μια βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση του μεγάλου Γιάννη Ρίτσου που έγινε στις 26-06-09 στο κτίριο της Φιλαρμονικής του Βερολίνου.
Ο χώρος είναι ιδανικός για μουσικές εκδηλώσεις λόγω της άριστης ακουστικής του.
Όμως.....η Ελληνική διοργάνωση κατάφερε να προσπεράσει τις τεχνικές δυνατότητες του χώρου.Έτσι με μερικους φορητούς ενισχυτές και μια κονσόλα μάς πρόσφερε την ακουστική μπουζουκτσίδικου της εθνικής οδού και, για να μην ξεχασουμε γρήγορα τη βραδιά, φρόντισε η ορχήστρα εκτός από το μπουζούκι (που ήταν πολύ καλό) και έναν κιθαρίστα να αποτελείται ΜΟΝΟ από Γερμανούς μουσικούς που διάβαζαν την μουσική, που έπαιζαν, μάλλον για πρώτη φορά!!
Η Φαραντούρη δε φάνηκε να ενοχλείται.Ο Νταλάρας κόντεψε να εκραγεί βέβαια, αλλά η γνώμη μου είναι πως όταν είσαι ¨όνομα¨ έχεις και ευθύνες για αυτό που παρουσιάζεις. Δε φτάνει να δείχνεις επί σκηνής την αποδοκιμασία στην τσαπατσουλιά σου.Ειδικά όταν αυτοί που γέμισαν ένα τόσο μεγάλο χώρο έχουν πληρώσει 72 Ευρώ! για να σε δουν!Άσε που μας έπρηξαν στην απαγγελία των στίχων του Ρίτσου σε κακοποιημένα Γερμανικά.
Κρίμα που βρεθήκαμε σε μια τέτοια ¨αρπαχτή¨.
Και ένα ακουστικό παράδειγμα....

4 σχόλια:

Maraki είπε...

Θλίβομαι μ'αυτά που ακούω...
Κρίμα..

Αza είπε...

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά.Στη Σάμο.Στο Καρλόβασι.Σπουδαίος ποιητής,αλλά συνάμα και σπουδαίος άνθρωπος.Καλησπέρα παιδιά!Πολύ καλό το αφιέρωμα σας!

Ελευθερία είπε...

αινομενο της εποχης οι αρπαχτες, αλλα οχι και τοσα λεφτα!!!!!!!!!!

ippoliti_ippoliti είπε...

τελικά είναι αρκετά λυπηρό να "ακυρώνεται με αυτόν τον τρόπο", η ποίηση τέτοιου ύψους ποιητών.
Ομως όπως λέει και η Ελευθερία η αρπαχτή φαινόμενο της εποχής.
Καλό βράδυ