Είναι μα συνταγή που έμαθα εδώ στο Βερολίνο, δε γνωρίζω κατά πόσο είναι ευρύτερα γνωστή. Τις λίγες φορές που τρώμε συκωτάκια προτιμώ να τα φτιάχνω έτσι, μια και γίνονται πεντανόστιμα.
Υλικά για 2 μερίδες
300γρ – 400γρ συκωτάκια κατά προτίμηση μοσχαρίσια γάλακτος.
3 μήλα με την φλούδα τους κομμένα σε κυβάκια
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
2 μικρά κλαράκια φρέσκο φασκόμηλο ή μια πρέζα ξερό.
Μια πρέζα μίγμα θυμάρι, ρίγανη, θρούμπι
Αλάτι, πιπέρι, λίγο αλεύρι
300γρ – 400γρ συκωτάκια κατά προτίμηση μοσχαρίσια γάλακτος.
3 μήλα με την φλούδα τους κομμένα σε κυβάκια
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
2 μικρά κλαράκια φρέσκο φασκόμηλο ή μια πρέζα ξερό.
Μια πρέζα μίγμα θυμάρι, ρίγανη, θρούμπι
Αλάτι, πιπέρι, λίγο αλεύρι
Παρασκευή
Κόβουμε τα συκωτάκι σε φετούλες, τα πλένουμε, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας,
τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αλευρώνουμε.
Αρχίζουμε να τα τηγανίζουμε σε καυτό τιγάνι με 3 κουταλιές της σούπας λάδι από λίγο σε κάθε πλευρά έτσι ώστε να ροδίσουν έντονα και από τις δυο πλευρές αλλά χωρίς να ψηθούν αμέσως.και στεγνώσουν , περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε τα συκωτάκια για λίγο από το τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μήλα και ξαναβάζουμε τα συκωτάκια από πάνω . Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 4-5 και αφού προσθέσουμε τα μυρωδικά μας, κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 10 λεπτά κουνώντας κάθε 2-3 λεπτά το τηγάνι.
Προσοχή! δεν ανακατώνουμε.
Κόβουμε τα συκωτάκι σε φετούλες, τα πλένουμε, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας,
τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αλευρώνουμε.
Αρχίζουμε να τα τηγανίζουμε σε καυτό τιγάνι με 3 κουταλιές της σούπας λάδι από λίγο σε κάθε πλευρά έτσι ώστε να ροδίσουν έντονα και από τις δυο πλευρές αλλά χωρίς να ψηθούν αμέσως.και στεγνώσουν , περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε τα συκωτάκια για λίγο από το τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μήλα και ξαναβάζουμε τα συκωτάκια από πάνω . Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 4-5 και αφού προσθέσουμε τα μυρωδικά μας, κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 10 λεπτά κουνώντας κάθε 2-3 λεπτά το τηγάνι.
Προσοχή! δεν ανακατώνουμε.
Αφού ψηθούν, προσθέτουμε κατά προτίμηση πιπέρι και αλάτι, αν χρειαστεί, και σερβίρουμε.
Συνοδεύεται περίφημα με ένα δυνατό στη γεύση κόκκινο κρασί.
Καλή σας όρεξη!
Υγ. Αν θέλετε κατα την διάρκεια του ψησίματος, μπορείτε να προσθέσετε ένα σφινάκι κόκκινο κρασάκι, αξίζει να το δοκιμάσετε...
8 σχόλια:
Πολύ ωραία ιδέα έτσι και το συκώτι κρατάει τους χυμούς του!!
Καλημέρα!!!
SUPER!! BIG CHEF NICK!!!
Φίλε πολύ μου αρέσει όλο το σκηνικό!
Τόσο η συνταγή, όσο και η φωτογραφική κάλυψη!!
Θα το φτιάξω οπωσδήποτε !!!
Φιλιά στο σπίτι
Καλό απόγευμα
πεινούσα που πεινούσα...τώρα τρέχω στην κουζίνα!! :D
Νόστιμο φαίνεται. θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά.
Καλή σας όρεξη ...
Μου τρέχουνε τα σάλια !!!
Κι όχι τίποτ' άλλο μου τά 'χουνε
απαγορέψει τα σηκωτάκια λόγω βιταμ. Κ ...
Την καλησπέρα μου απ' το Μαραθόκαμπο ...
Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου!!
Θα δοκιμαστεί!
Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε τη συνταγή αυτή! Μας αρέσει πολύ το συκώτι και έτσι φαντάζομαι, θα έχουν πολύ ωραία γεύση! Καλό Σαββατοκύριακο!
ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΝ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
Δημοσίευση σχολίου