Μπορεί οι γιορτές να πέρασαν εδώ και μήνες ο χειμώνας όμως εδώ καλά κρατεί...
Έτσι σας παρουσιάζουμε ένα ωραίο, νόστιμο και γιορτινό πιάτο που φτιάξαμε.
Το βασικό μέρος της συνταγής έχει να κάνει με το κρέας।
Πήραμε λοιπόν περίπου ΄ενα κιλό αγριογούρουνο από μπούτι χωρίς κόκκαλο και απoβραδίς το μαρινάραμε σε μισό μπουκάλι κόκκινο κρασί, μπόλικο μαύρο, κόκκινο, πράσινο πιπέρι, σκόρδο, μαϊντανό και λίγο αλάτι। Πρίν το μαρινάρισμα και για 3 ώρες περίπου βάλαμε το κρέας μέσα σε νερό με ξύδι, για να βγάλει το αίμα του και να φύγει η βαριά μυρωδιά του κυνηγιού.
Την επόμενη μέρα ξεκινάμε το ψήσιμο βάζοντας το κρέας μας όπως είναι με τη μαρινάδα στη γάστρα για μια περίπου ώρα στους 180 βαθμούς κάτω και αέρα.
Αφού περάσει μια ώρα ψησίματος αδειάζουμε τη μαρινάδα και την χύνουμε.
Προσθέτουμε τα υλικά που θέλουμε για το τελικό ψήσιμο δηλαδή:
Κουκουνάρι, κάσιους, κάστανα, δαμάσκηνα, ένα ξερό κρεμμύδι και αρκετό ζωμό λαχανικών για το υπόλοιπο ψήσιμο, αφού προηγουμένως αλείψουμε το κρέας με δυο κουταλιές της σούπας μέλι. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κανένα μπαχαρικό. Το κρέας έχει πάρει από τη μαρινάδα ό,τι χρειάζεται, για να γίνει νόστιμο και ζουμερό.
Ψήνουμε για μιάμιση περίπου ώρα ακόμα.
Συνοδευτικά που έτυχε να φτιάξουμε:
Μίνι καροτάκια και πλακέ φασολάκια βραστά και σωταρισμένα σε ελαιόλαδο.
Πατάτες βρασμένες και σωταρισμένες σε μαϊντανό, σουσάμι και μαυροκούκι
Πουρές γλυκοπατάτας με καβουρδισμένο κουκουνάρι.
και να το συνολικό τελικό αποτέλεσμα!!
Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου – Προήχθη σε Πύραρχο ο Διοικητής της Γεώργιος
Μιαούλης
-
Φωτό: samostoday.grΣύμφωνα με τις κρίσεις που πραγματοποιούνται στο
Πυροσβεστικό Σώμα, ανακοινώθηκε η προαγωγή στον βαθμό του Πυράρχου, του
μέχρι σήμερα Α...
Πριν από 8 ώρες
8 σχόλια:
κύριε πρέσβη μας κακομαθαίνετε... (ένα σαλάκι έτρεξε, δεν μπορώ να πω)
Υ.Γ.: μαυροκούκι είναι το μαύρο κουκί αν κατάλαβα; (ε τι να κάνω δεν το κατάλαβα)
Αγαπητε μας φιλε BLUEPRINTS ηταν πραγματι νοστιμο αν και πρωτη φορα το φτιαξαμε.Το μαυροκουκι ειναι μαυρο σουσαμι, δεν εχει να κανει με τα κουκια. (Μαυρος+κοκκος) Καλο σαβατοκυριακο να εχετε.
γειά σου Benikos.
Νικόλα αντιστεκόμουν μέχρι πριν λίγο να διαβάσω την ανάρτηση γιατί ήμουν σίγουρη ότι θα ζήλευα.
Θα πάω όμως στο χασάπη μου από Δευτέρα και θα του παραγγείλω να μου βρει αγριογούρουνο.
Την καλησπέρα μου και τα φιλιά μου σε όλους.
Nα τρωνε τα διδυμα και στους...Βενίκους να μη δινουνε:))
Καλημέρα στο Βορρά....
Καλήμερα Νικόλα, ήρθα να πάρω το μεζεδάκι που λέγαμε. Πολύ ωραίο φαίνεται και νόστιμο. Αγριογούρουνο έχω δοκιμάσει σε μια πολύ κλασική συνταγή, στιφάδο με κουμαιώτικα κρεμμύδια και δενδρολίβανο. Την καλημέρα μου, χαιρετισμούς και φιλιά στα μπεμπέ
Αγριογούρουνο έχω δοκιμάσει 3 φορές με διαφορετικούς τρόπους μαγειρεμένο και τις 3 δεν μου άρεσε. Ήταν αρκετά σκληρό και το πρόβλημά μου ήταν η έντονη μυρωδιά κρέατος. Η δική σου πρόταση φαίνεται δελεαστική ( λόγω μαρινάδας ). Θα δοκιμαστεί λοιπόν με την πρώτη ευκαιρία!
Καλημέρες..
Πατρίδα όποτε περνά από δω ...
μου τρέχουν τα σάλια !!!
Στο νησί μπήκε για καλά η Άνοιξη ...
να φανταστείς βγήκαν οι αβρονιές !!!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σας εύχομαι ...
και ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗ !!!
Δημοσίευση σχολίου