Αναγνώστες, Φίλοι και Περαστικοί

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

PhotoScape - clone stamp - Κολπάκια



tourkia1 223_1 (2)-tile

Το πρώτο που προσπάθησα να κλωνοποιήσω και έχει αρκετές ατέλειες.


Όταν πήγαμε στην Κωσταντινούπολη, δεν είχαμε ακόμη μπλόγκ και έτσι σε πολλά τοπία ήμασταν κι εμείς μέσα. Καλές φωτογραφίες αλλά άχρηστες για το μπλόγκ.


tourkia1 022 (2)-tile

Αυτό ήταν σχετικά εύκολο.

Μέχρι που χθές ανακάλυψα τυχαία μια πολύ καλή λειτουργία που σου επιτρέπει να αλλάζεις κυριολεκτικά μια φωτογραφία. Να αφαιρείς και ταυτόχρονα να κλωνοποιείς μέρη της φωτογραφίας !!!

tourkia1 228 (2)-tile

Κοιτάξτε τα πόδια του κυρίου με τα μπέζ....είναι και τα δυο ίδια! ενώ η γυναίκα μου... λείπει!

Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ για συμμάζεμα και σμίκρυνση των φωτογραφιών μου για το μπλόγκ λέγεται Photoscape - το κατέβασα δωρεάν από το διαδίκτυο και είναι απλό στη χρήση του. Δεν κάνει θαύματα (μέχρι χθές τουλάχιστον) αλλά εμένα με καλύπτει.


tourkia1 033 (2)-tile

Εδώ έχοντας το 1/6 του περιπτέρου κατάφερα να το ολοκληρώσω.

Αν το κατεβάσετε, το clone stamp θα το βρείτε στα tools.

Σκεφτείτε τώρα αν ένα τοσο απλό πρόγραμμα κάνει τόσο καλά μια αλλαγή, τι κάνουν τα επαγγελματικά! Ούτε τα μάτια μας δεν θα εμπιστευόμαστε πια.

6 σχόλια:

kiki είπε...

Όντως είναι πολύ πρακτικά αυτά τα προγραμματάκια. Για πολύ απλά πραγματα χρησιμοποιώ το photoshop και αν είσαι και γνώστης, κάνεις θαύματα!

Ξανθή είπε...

Καλησπέρα Νικόλα, αυτό το πρόγραμμα το κατέβασε η Λίνα την περασμένη βδομάδα κι έχει ενθουσιαστεί, θέλει δουλίτσα να το μάθεις, το κατέβασα κι εγώ αλλά ακόμη είμαι σε νηπιακή φάση εκμάθησης.
Πολλά φιλιά σε όλους και καλό Σ/Κ

Benikos place είπε...

@Kiki
Καλησπέρα Κική, κατεβασα καποτε ενα photoshop δειγμα αλλα δεν μαρεσε. Αυτο μου το έμαθε η Στέφη και μαρεσει παρα πολυ. Φιλια πολλα.

Benikos place είπε...

@Ξανθή
Καλησπερα Ξανθή, με βολευει παρα πολυ και αν χρειαστειτε βοήθεια γραψτε μου το γνωριζω αρκετα καλα και θα χαρω να βοηθήσω.

Ερατώ είπε...

Καταπληκτικό!
Ευχαριστούμε που μας ενημέρωσες!
Πάω να το βρω :)

Stelios είπε...

Πολύ καλή δουλειά!