Αναγνώστες, Φίλοι και Περαστικοί

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Meissen Μουσείο Πορσελάνης

Το εργοστάσιο πορσελάνης Meissen ιδρύθηκε το 1710 ως το πρώτο εργοστάσιο στο είδος του στην Ευρώπη και προάγγειλε τη δημιουργία μιας ολόκληρης βιομηχανίας. Στο πέρασμα των αιώνων το εργοστάσιο διατήρησε τις παραδοσιακές τεχνικές του.

Καθένα από τα δύο εργαστήρια επίδειξης μας παρουσιάζει τέσσερις τομείς εργασίας.
Στην πρώτη αίθουσα μια ταινία ενημερώνει τους επισκέπτες για την ιστορία του εργοστασίου, χρησιμοποιούμενες πρώτες ύλες και την παραγωγή Meissen πορσελάνης. Στις παρακάτω αίθουσες μπορεί να παρατηρήσει κανείς τις εργασιακές διαδικασίες που δίνουν σε κάθε κομμάτι τον ξεχωριστό χαρακτήρα του.

Στο χώρο εργασίας παρακολουθούν οι επισκέπτες πώς ένα φλιτζάνι με ένα σχέδιο διαμορφώνεται στον κεραμικό τροχό. Αυτό ακολουθείται από μια επίδειξη του επισκευαστή που ενώνει τα κομμάτια μαζί. Στον πάγκο στέκεται ένα μοντέλο αναφοράς. Κάθε βήμα αποδεικνύεται από τα παραδείγματα. Η ξενάγηση τελειώνει στο χώρο εργασίας του ζωγράφου που αποδεικνύουν τις αλλαγές στα χρώματα πριν και μετά το ψήσιμο της πορσελάνης.



Οι ξεναγήσεις είναι διαθέσιμες στα γερμανικά και σε άλλες 13 γλώσσες. Παρακολουθώντας την ξενάγηση στο Μουσείο, οι επισκέπτες μπορούν να εξοικειωθούν με τις ιδιαιτερότητες και την μοναδική ποιότητα της Meissen πορσελάνης. Την πορσελάνη την κάνουν ξεχωριστή: η πλαστικότητα, ακόμη και στις μικρότερες λεπτομέρειες, τα ειδώλια, τα λαμπρά χρώματα και οι αμέτρητες διακοσμήσεις από τους ζωγράφους. Και το κυριότερο: κάθε κομμάτι είναι χειροποίητο και μοναδικό.



Τα κομμάτια αυτά είναι β΄διαλογής. Με ένα κλικ στην εικόνα, θα δείτε και τις τιμές.

Στις επόμενες αναρτήσεις μερικά από τα θαυμάσια εκθέματα του Μουσείου.

4 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Εκανα click στην τελευταία εικόνα και ... έπαθα!
Απλά υπέροχα!!
Β' διαλογής???????
Καλή βδομάδα!

Artanis είπε...

2ης διαλογής και έχει το πιάτο 247Ε; (Αν είδα καλά στη φωτό...)
Δηλαδή πόσο έχει το 1ης διαλογής;
Καλημέρα απο ΝΖ...

mia maria είπε...

Πολύ όμορφα όμως! Ακριβούτσικα βέβαια αλλά όμορφα! Καλή εβδομάδα!

jacki είπε...

Καλά είναι πανέμορφα..
Μου άρεσε πολύ αυτό με τον κόκκινο δράκο.
Καλημέρα.