Αναγνώστες, Φίλοι και Περαστικοί

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΜΟΥ

Οι Δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και το γνωστό σκηνικό «ξαναστήνεται» .Οι προεκλογικές μεγαλοστομίες ξαναγράφονται ίδιες και απαράλλακτες τρεις δεκαετίες τώρα.Πανάκριβα φυλλάδια και γεμάτα υποσχέσεις προγράμματα ήδη ετοιμάζονται για να καταλήξουν σε κλειστά συρτάρια και σκουπιδοτενεκέδες.



Το νησί Μας τη βραδιά των εκλογών θα βαφτεί πάλι πράσινο, μπλε και κόκκινο, ενώ το γκρίζο θα γεμίζει πάλι τις ψυχές μας.Αρνούμαστε να παρακολουθούμε πια απαθείς αυτό το κακοπαιγμένο θέατρο.Αρνούμαστε να μας μετρούν σαν κουκιά-ψηφαλάκια οι Μαυρογιαλούροι των Αθηνών.Αρνούμαστε να μοιραστούμε σε πράσινα, μπλε, κόκκινα και μαύρα καφενεία.Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι τα όνειρά μας δεν χωράνε σ’ αυτή τη γωνιά του Αιγαίου όπου διαλέξαμε να ζήσουμε και να εργαστούμε.



Είμαστε απλοί πολίτες που πιστεύουμε στη Δύναμη του Ονείρου που προσπαθούν να μας στερήσουν.Πιστεύουμε στην Αποτελεσματικότητα της Κοινής Λογικής που μοιάζει να απουσιάζει.Δεν είμαστε ούτε σωτήρες, ούτε σοφοί παντογνώστες που έχουν το καπέλο με τους λαγούς.Καλούμε τους συμπολίτες μας να ρίξουν τα στεγανά για να συζητήσουμε, να ιεραρχήσουμε στόχους και να βρούμε λύσεις για τα προβλήματα του νησιού, μετά από μελέτη και Ανοιχτό Δημόσιο Διάλογο.

Καλούμε τους συμπατριώτες μας να ονειρευτούμε μαζί ένα καλύτερο αύριο για το νησί Μας, χωρίς τοπικιστικούς ή κομματικούς διαχωρισμούς ,μακριά και έξω από τις γνωστές υπόγειες διαδρομές εξυπηρέτησης μικρών φιλοδοξιών και μεγάλων συμφερόντων.Τολμάμε να αφήσουμε τους καναπέδες μας, την ασφάλεια της γκρίνιας και τις κουβέντες του καφενέ, την ιδιώτευση, για να πούμε ένα «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» στην κοροϊδία και την απραξία.

Τολμάμε να διεκδικήσουμε όσα δικαιώνουν τον τόπο μας και την επιλογή όλων να είναι Ακρίτες.Καλούμε όσους νιώθουν και ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ τα ίδια με εμάς να μετουσιώσουμε ΜΑΖΙ την αντίδραση σε Δράση, τη γκρίνια μας σε Πρόταση, την κριτική σε Συμμετοχή.Η ιδέα «μάς τρώει τα σωθικά» χρόνια τώρα. Έτυχε να εκφραστεί από εμάς στο Βαθύ, μια παρέα ανθρώπων που προβληματίζονται συνεχώς για τη Σάμο και άρχισε να μετασχηματίζεται σε μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία.

Ελπίζουμε να απλωθεί σε ΟΛΟ το νησί, ανατολικά, κεντρικά και δυτικά. Ζητάμε τη συμπαράταξη ανθρώπων από όλη τη Σάμο.Γιατί τα προβλήματα είναι κοινά.Γιατί τα όνειρα είναι κοινά.Γιατί τριάντα χιλιόμετρα δρόμος είναι μικρή, πολύ μικρή απόσταση, για να μας χωρίζει.Γιατί τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με τη συλλογική δράση.Γιατί αυτό το νησί είναι δικό ΜΑΣ.
-----------------------------------------------------------------------------------



Εκλογές 2010. Hλίας Γιαννουλόπουλος: "Καλούμε τον κόσμο να δραστηριοποιηθεί"


Σεπ 17, 2010

Οι θέσεις της Κίνησης «Υποτείνουσας», που θα διεκδικήσει την ψήφο των κατοίκων του νησιού- μαζί με τους άλλους συνδυασμούς- στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα παρουσιαστούν την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, στο ξενοδοχείο "Σάμος".

Στην «Υποτείνουσα», αλλά και στους λόγους που ώθησε αρκετούς να στηρίξουν την ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών, αναφέρθηκε σήμερα ο κ. Ηλίας Γιαννουλόπουλος, που μαζί με τον κ. Γιώργο Σκαπέτη, έχουν αναλάβει καθήκοντα εκπρόσωπου τύπου του συνδυασμού.


«Όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά ο δήμος Βαθέος, και γενικά το νησί, έμεινε πίσω σε διάφορα θέματα. Υπήρχαν καταστάσεις που δεν μπορούσαν να προχωρήσουν και ήταν αναγκαίο αυτοί που επηρεάζονται πιο πολύ από τη λανθασμένη πολιτική κάποιων, να βγουν μπροστά και να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που η Κίνηση περιλαμβάνει ανθρώπους, που ανήκουν στον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης, ο οποίος έχει πληγεί πάρα πολύ από την κατάσταση των τελευταίων ετών», είπε ο κ. Γιαννουλόπουλος και έκανε λόγο για συστηματικά λάθη, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα έργα που εκτελούνται στη Σάμο.

«Για παράδειγμα, στη Σάμο έγιναν σημαντικές επενδύσεις, όπως o βιολογικός και ο περιφερειακός. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες έχουν κάποιο ταβάνι γνώσεων και δε φρόντισαν αυτοί που τους διοικούν ( νομάρχης, δήμαρχος) να αναλάβουν πρωτοβουλία, προκειμένου κάποιοι να τους βοηθήσουν για να ξεκολλήσουν και να προχωρήσουν τα έργα. Η Σάμος είχε την ευκαιρία να κάνει μεγάλα βήματα προόδου, αλλά δυστυχώς φανήκαμε οι ίδιοι ανεπαρκείς να τα προχωρήσουμε. Πιστεύω πως θα έπρεπε να υπάρχει σωστή διαχείριση από φορείς, να συμβουλευτούν υπηρεσίες με μεγαλύτερη εμπειρία από τις υπάρχουσες εδώ, ώστε τα έργα να ξεκολλήσουν και να προχωρήσουν. Είναι σαφές και πρέπει να καταλάβουμε όλοι -και να μη ζητάμε ευθύνες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες μόνο- πως σε τόσο μεγάλα έργα είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει πρόοδος, όταν δεν υπάρχει η κατάλληλη τεχνογνωσία. Μιλάμε για έργα που για πρώτη φορά έγιναν στη Σάμο, με μεγάλη αξία για την καθημερινότητα του πολίτη και έπρεπε οπωσδήποτε να γίνουν διαφορετικοί χειρισμοί».

Επιπλέον ο κ. Γιαννουλόπουλος είπε πως η Κίνηση έχει ιστορικό χαρακτήρα και κάλεσε όλους τους πολίτες του νησιού να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στην Κίνηση. «Ζητάμε από όλους να έρθουν κοντά στην Κίνηση, η οποία είναι μοναδική, αλλά και σημαντική, αφού τα τελευταία 20 με 30 χρόνια δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο. Οι προτάσεις μας έχουν να κάνουν με όλο το νησί. Θέλω να καλέσω όλον τον κόσμο να μας υποστηρίξει και να αναλάβει τις ευθύνες του, για να αλλάξουν τα δεδομένα του νησιού», είπε στους «103,2» και αναφέρθηκε στην απόφασή του να στηρίξει την «Υποτείνουσα»: «Όλα αυτά τα χρόνια συζητάμε παντού για τα προβλήματά που μας απασχολούν, αλλά δεν αρκεί. Αποφάσισα να συμμετάσχω, γιατί δεν μπορώ να βλέπω κόσμο, που είναι ανεπαρκής, να ρυθμίζει τις τύχες μας. Είμαι επιχειρηματίας, έχω επενδύσει στο νησί και δε θέλω να βλέπω να με πηγαίνουν πίσω. Και αυτό συμβαίνει με πάρα πολύ κόσμο, που θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί. Η απόφαση των άλλων, και η δική μου, ξεκινά από εκεί. Πως δεν πάει άλλο και δεν υπάρχει περιθώριο να αφήσουμε το χρόνο να περνάει».

3 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Δεν πιστεύω πια κανέναν, δεν έχω εμπιστοσύνη πια σε κανέναν.
Δυστυχώς εκεί μας φτάσανε, και αυτή η απάθεια που χαρακτηρίζει πια τους περισσότερους είναι ότι χειρότερο για μιαν Δημοκρατία.
Καλό σου απόγευμα!

Benikos place είπε...

Ελενα , ειμαι απολυτα συμφωνος μαζί σου.Η Σαμος οπως και η υπολοιπη Ελλαδα βουλιαζει..Βρεθηκαν μερικοι ανθρωποι που κανουν αυτη την κινηση,ακομα και με επιφυλαξη πρεπει να τους στηριξουμε αλλιως ειμαστε αξιοι της μοιρας μας...

Ανώνυμος είπε...

Η έλλειψη εμπιστοσύνης σε συγκεκριμμένους πολιτικούς (που προφανώς αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό) δεν θα πρέπει να μας απογοητεύει και να γινόμαστε ανενεργοί.
Οι επιλογές μας σήμερα επηρεάζουν τη ζωή μας στο μέλλον.