Zόρμπαινα (Μελιτζάνες με γιαούρτι )
5 μελιτζάνες
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 πακέτο ντομάτα ψιλοκομμένη ή φρέσκια ντομάτα
4 κουταλιές κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. φέτα
500γρ. γιαούρτι
Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και άνηθο.
Προαιρετικά φρέσκια πιπεριά στη σάλτσα.
Κόβουμε τις μελιτζάνες φέτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε μισή ώρα να βγάλουν τα υγρά τους (ξεπίκρισμα) τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Τις τηγανίζουμε ελαφρά με σπορέλαιο και από τις δύο πλευρές, για να ροδίσουν. Στρώνουμε τις μελιτζάνες σ΄ένα ταψάκι και από πάνω ρίχνουμε σάλτσα ντομάτας που έχουμε ετοιμάσει ξεχωριστά σ΄ένα τηγάνι.
Υλικά για τη σάλτσα
Παίρνουμε δύο μεγάλα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε μακρόστενες φέτες και μαζί με δυο σκελίδες σκόρδο τα καβουρντίζουμε ελαφρά με πολύ λίγο λάδι. Προσθέτουμε ένα πακέτο πουμαρό ή κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα, αν θέλουμε βάζουμε ψιλοκομμένη πιπεριά και αφού πάρει ένα βράσιμο, προσθέτουμε κουκουνάρι και περίπου 200 γρ. τυρί φέτα.
Προσθέτουμε λοιπόν τη σάλτσα στο ταψάκι με τις μελιτζάνες και το ψήνουμε 30΄ στους 190 βαθμούς με αέρα.
Αφού κρυώσει, προσθέτουμε από πάνω 500 γρ. γιαούρτι σακούλας ή φάγε 10% ή quark 20% που το έχουμε χτυπήσει καλά,ώστε να γίνει κρέμα κι έχουμε προσθέσει δυο/ τρεις κουταλιές ελαιόλαδο, μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο, αλάτι, πιπέρι.
Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
Στη σάλτσα ντομάτας μπορούμε επίσης να βάλουμε πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, θυμάρι.
Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου – Προήχθη σε Πύραρχο ο Διοικητής της Γεώργιος
Μιαούλης
-
Φωτό: samostoday.grΣύμφωνα με τις κρίσεις που πραγματοποιούνται στο
Πυροσβεστικό Σώμα, ανακοινώθηκε η προαγωγή στον βαθμό του Πυράρχου, του
μέχρι σήμερα Α...
Πριν από 7 ώρες
7 σχόλια:
Σας ευχαριστώ πολύ!!
Να είστε καλά παιδιά κ εύχομαι να καταφέρουμε να τα πούμε το Πάσχα!
Καλά για τη συνταγή τι να πω... ποίημα!!
Την συστήνω ανεπιφύλακτα!!
Συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά, μπράβο :) :)
Νατάσα
κ επειδή με τη σελίδα σας μπήκα κι εγώ σε πειρασμό για blog...
http://myforum-samos.blogspot.com/
σε εμβρυακή μορφή βεβαια :)
πεντανόστιμη συνταγή, αν και τα υλικά δεν είναι στον καιρό τους. το καλοκαίρι θα είναι τέλεια με παγωμένη μπύρα. καλή αρχή καλοφαγά
Εξαιρετικό έδεσμα Νικόλα. Την προσθήκη του γιαουρτιού δεν τη γνώριζα. Θα το επιχειρήσω σύντομα :)
Καλό απόγευμα
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ , καλως βρεθήκαμε, εχεις δικιο μονο που εδω τα λαχανικα και τα φρουτα δεν ειναι ποτε στον καιρο τους.Η μελιτζανες ηταν καλες και το φαγητο πετυχε!!!νασαι καλα
Γεια χαρα Γιωργη,
Προσπαθω οσο μπορω, βεβαια να σε φτασω λιγο δυσκολο,εχεις βαλει ψηλα τον πυχη!!!
Πασχα φετος στον ΜΠΑΛΟ !!!!αντε κανε κουμαντο..
mou treksan ta salia, paidia!!!! krima pou den imouna sto gevma...
Δημοσίευση σχολίου