Αναγνώστες, Φίλοι και Περαστικοί

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Πάπια πορτοκαλούχος


papia



Πάπια σε σάλτσα πορτοκαλιού, το αγαπημένο φαγητό της μεγάλης μου κόρης,της Νίκης.
Το πρωτοέφτιαξα για χάρη της και της το αφιερώνω.



papia



Τα υλικά μας
Στήθος ή μπουτάκι πάπιας χωρίς κόκκαλο ανάλογα τι προτιμάτε.

2-3 πράσινα κρεμμυδάκια
1 ντομάτα
1 καρότο
ένα κομματάκι καυτερή πιπεριά
2 πορτοκάλια φιλεταρισμένα, προσοχή: πρέπει να αφαιρέσετε καλά τα λευκά μέρη διαφορετικά θα πικρίσει
χυμό από 2 πορτοκάλια
2-3 κλαράκια φασκόμηλο
αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα ζάχαρη και λίγη πάπρικα



papia


Παρασκευή
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας αποβραδίς και τα μαρινάρουμε στο χυμό του πορτοκαλιού.
Την επόμενη βγάζουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε ελαφρά σε κρύο τηγάνι έτισ ώστε να λιώσει το λίπος από τη μεριά της πέτσας.
Στη συνέχεια χύνουμε το λιωμένο λίπος και τοποθετούμε τα υλικά μας σε ταψάκι ή σε γάστρα και ψήνουμε σε φούρνο στους 180 αέρα για μία περίπου ώρα.
Αφότου ψηθεί, βγάζουμε το κρέας και χτυπάμε τα ψημένα υλικά μας στο μούλτι, για να γίνουν μια παχύρρευστη σάλτσα.
Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα και σερβίρουμε με άσπρο ρύζι.


papia



papia



papia

4 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Υπέροχο!!!μ΄αρέσει πολύ!!αλλά πάπια εδώ δύσκολα βρίσκω, περιμένω να πάω Λονδίνο να την απολαύσω από τα χέρια των παιδιών μου!!
Τα φιλιά μας σε όλους

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ωωωωω!! σούπερ φαίνεται η πορτοκαλούχος, η δε σαλτσούλα πρέπει να είναι όλα τα λεφτά!!!!

mara είπε...

Υπέροχη η πορτοκαλούχα πάπια!Μυρωδάτη και γευστική!

mia maria είπε...

Πολύ λαχταριστή! Ωραία σαλτσούλα:)