Το πρωτοέφτιαξα για χάρη της και της το αφιερώνω.
Τα υλικά μας
Στήθος ή μπουτάκι πάπιας χωρίς κόκκαλο ανάλογα τι προτιμάτε.
2-3 πράσινα κρεμμυδάκια
1 ντομάτα
1 καρότο
ένα κομματάκι καυτερή πιπεριά
2 πορτοκάλια φιλεταρισμένα, προσοχή: πρέπει να αφαιρέσετε καλά τα λευκά μέρη διαφορετικά θα πικρίσει
χυμό από 2 πορτοκάλια
2-3 κλαράκια φασκόμηλο
αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα ζάχαρη και λίγη πάπρικα
Παρασκευή
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας αποβραδίς και τα μαρινάρουμε στο χυμό του πορτοκαλιού.
Την επόμενη βγάζουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε ελαφρά σε κρύο τηγάνι έτισ ώστε να λιώσει το λίπος από τη μεριά της πέτσας.
Στη συνέχεια χύνουμε το λιωμένο λίπος και τοποθετούμε τα υλικά μας σε ταψάκι ή σε γάστρα και ψήνουμε σε φούρνο στους 180 αέρα για μία περίπου ώρα.
Αφότου ψηθεί, βγάζουμε το κρέας και χτυπάμε τα ψημένα υλικά μας στο μούλτι, για να γίνουν μια παχύρρευστη σάλτσα.
Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα και σερβίρουμε με άσπρο ρύζι.
4 σχόλια:
Υπέροχο!!!μ΄αρέσει πολύ!!αλλά πάπια εδώ δύσκολα βρίσκω, περιμένω να πάω Λονδίνο να την απολαύσω από τα χέρια των παιδιών μου!!
Τα φιλιά μας σε όλους
Ωωωωω!! σούπερ φαίνεται η πορτοκαλούχος, η δε σαλτσούλα πρέπει να είναι όλα τα λεφτά!!!!
Υπέροχη η πορτοκαλούχα πάπια!Μυρωδάτη και γευστική!
Πολύ λαχταριστή! Ωραία σαλτσούλα:)
Δημοσίευση σχολίου