skip to main |
skip to sidebar
Σ ένα ταξίδι μας παλιότερα στη Τουρκία μείναμε σ ένα ξενοδοχείο κοντά στο Αιβαλί.
Εκεί είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το φαγητό πού σας παρουσιάζουμε σήμερα.
Βλήτα ψημένα στο φούρνο με κρέμα γάλακτος και τυρί.
Μια συνταγή πανεύκολη υγιεινή και πεντανόστιμη.
Τα υλικά μας
Για ένα μέτριο πιρέξ ταψάκι που βγάζει 4 μεγάλες μερίδες.
1 κίλο βλήτα, εμείς βάλαμε άγρια από τον κήπο μας.
200γρ κρέμα γάλακτος light
150 γρ κίτρινα τυριά τριμμένα, ότι έχετε.
Παρασκευή
Ζεματάμε τα βλήτα να μαλακώσουν αρκετά χωρίς να τα βράσουμε.
Τα στραγγίζουμε καλά και τα απλώνουμε στο ταψάκι μας.
Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 20 λεπτά.
Όταν πάρουν το χρώμα που βλέπετε στη φωτογραφία ,προσθέτουμε το τυρί και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φτιάξει μια τραγανή κρούστα.
Αφήνουμε εκτός φούρνου το ταψί 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη!
5 σχόλια:
Καταπληκτική ιδέα, ποτέ δεν θα σκεφτόμουν να μαγειρέψω τα βλήτα με αυτόν τον τρόπο!!
Θα το δοκιμάσω, μιας και τα βλήτα αυτήν την εποχή αφθονούν εδώ και μας αρέσουν πολύ!
Καλημέρα. Πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα ιδέα . . . από την άλλη πλευρά! Τα βλήτα στην περιοχή μου τα μαγειρεύουμε βραστά σαλάτα και από πάνω τρίβουμε τυράκι φέτα.
Σε παρακαλώ, πέρασε από το blog μου, διότι μια ενδιαφέρουσα πρόσκληση σε περιμένει! Καλή και όμορφη μέρα.
Σε παρακαλώ, πέρασε από το blog μου, διότι μια ενδιαφέρουσα πρόσκληση σε περιμένει! Καλή και όμορφη μέρα.
Πόσο υγειινό μπορεί να είναι ένα φαγητό που περιέχει κρέμα γάλακτος και τυρί?
Δημοσίευση σχολίου